2023. november 10., 18:00

Tripla születésnapi koncerttel ünnepeltek a felvidéki "nagykorú" zenekarok - VIDEÓ

Egy fergeteges, közös koncerttel ünnepelte születésnapját három felvidéki zenekar, a Big Man Band, az Expired Passport és a HistóRia zenekar a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A vásárúti székhelyű Expired Passport kezdetben inkább feldolgozásokat játszott, majd saját szerzeményeik megírásával fokozatosan kialakult a zenekar egyéni stílusa.

A csapat a jubileumi 25 éves koncertjére új basszusgitárossal, Angyal Tiborral léptek a színpadra, de természetesen a régi tagok közül is sokan visszatértek egy-egy dal erejéig.

A  blues-rock zenét játszó nagymegyeri Big Man Band tavaly ünnepelte volna fennállásának 25. évfordulóját, de sajnos a körülmények úgy hozták, hogy az ünneplésre csak idén kerülhetett sor.

A zenekar elődje, a Total Chaos a múlt rendszer 80-as éveiben már aktív formációnak számított, számtalan koncertet tudhatnak már maguk mögött belföldön és külföldön egyaránt.

2005 decemberében, a naszvadi kultúrház pincéjének próbahelyiségében alakult a HistóRia zenekar. Ahogy a zenekarvezető, Lábszky Olivér fogalmazott, a Csipkerózsika-álmából felébredt és teljesen átalakult formáció egy hároméves kényszerszünet után csapott ismét a húrok közé.

Úgy érzik, hogy ismét készen állnak arra, hogy átadják azt a bizonyos rock életérzést a rockzene szerelmeseinek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.