2019. december 10., 09:26

Azonosságok és másságok - Rendhagyó bemutatóval készül a Csallóközi Táncegyüttes

65 éve alakult meg a Csallóközi Táncegyüttes. A felvidéki néptánchagyomány hiteles őrzője 2014-ben megújult, jelenleg összesen 140 táncos felkészítésével foglalkoznak a csoport vezető táncosai. Az együttes Azonosságok és másságok címmel állított össze egy műsort, melynek bemutatója december 14-én lesz Dunaszerdahelyen a Csaplár Benedek Művelődési Központ színháztermében. A Múzsa stábja ellátogatott a csoport egyik próbájára, és a stúdiónkba meghívtuk a táncegyüttes vezetőjét, Oláh Attilát, akit a bemutató előtti felkészülésről kérdeztünk. Tartson velünk!

Videó:  ma7

A Csallóközi Táncegyüttes két éve készül az új bemutatóra, amelyben négy néprajzi térség táncait mutatja be rendhagyó módon. A koreográfiák készítésekor megvizsgálták egy adott településen vagy egy kisebb néprajzi térségben élő különböző etnikumú népeinek táncait. A munka során kiderült, hogy nagyos sok azonos elem van ezekben a táncokban, ugyanakkor vannak érdekes eltérések is, miközben erőteljes egymásra hatás van az egyes nemzetek táncai és zenéi között. A műsor ezekre az azonosságokra és eltérésekre mutat majd rá. Nézze velünk a beszélgetést, hogy tudja, mire számíthat a szombat esti bemutatón!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.