2022. október 6., 17:22

Nemzetközi Petőfi Versolvasó Maratonnal emlékezünk a magyar költészet egyik legismertebb és legkiemelkedőbb alakjára

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Országgyűlés a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította, ennek apropóján egy nemzetközi versolvasó maratonnal tisztelgünk a költőfejedelem előtt, amelyet holnap  12 órától tekinthetnek meg a Ma7 médiacsalád honlapján.

Petőfi
Fotó: ma7
A közel 6 órás élő közvetítés a Csemadok Pozsonyi Városi Választmánya, a Pozsonyi Liszt Intézet és a ma7 médiacsalád szervezésében valósul meg.

A kezdeményezéshez több felvidéki alapiskola és gimnázium is csatlakozott Pozsonytól egészen Komáromig, sőt a kultúrában tevékenykedő személyiségek és társulások, illetve a Jókai Színház neves művészei, is nagy örömmel vállalták a közreműködést.

Venyercsan Pál, a Pozsonyi Liszt Intézet elnöke nemcsak szervezőként, hanem versolvasóként is részt vett a kivitelezésben.

Az összefogáshoz nemzetközi szervezetek is csatlakoztak, mint például a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetségének brünni helyi szervezete, illetve a Bécsi Európa Club tagjai. 

Jégh Izabella, a Csemadok Pozsonyi Városi Választmányának elnöke és a versolvasó maraton ötletgazdája stábunknak elmondta, hogy

a pozsonyi szórványmagyarság rendkívül fontosnak tartja, hogy méltóképpen megemlékezzen az egyik legnagyobb magyar költőnkről, nemzeti hősünkről.

Elsőre úgy érezte, túl nagy fába vágja a fejszéjét, ezért vette fel a kapcsolatot médiacsaládunk főszerkesztőjével, aki biztosította őt arról, hogy segít a versolvasó maraton megvalósításában.

A Nemzetközi Petőfi Versolvasó Maraton védnökének Szili Katalint, miniszterelnöki megbízottat kérték fel, aki örömmel vállalta ezt a megtisztelő feladatot.

Az élő műsorfolyamot kövessék velünk honlapunkon, YouTube csatornánkon és a Facebook oldalunkon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.