2023. november 22., 15:55

Ünneplés (film)slágerekkel és kamarazenekarral – KÉPEKKEL

A dunaszerdahelyi Opera Trio az utóbbi két esztendőben sikert sikerre halmoz, a jó hangú és megjelenésükben is dekoratív hölgyek három ország két tehetségkutatójában is brillíroztak, s nem is olyan régen a Harmónia-díjat is elnyerték.

opera-trio-nagy-attila2
Galéria
+14 kép a galériában
Az Opera Trio jubileumi fellépése
Fotó: Nagy Attila

Méltó megkoronázása ez annak a rengeteg belefektetett munkának, amelyet immár 10 esztendeje kezdtek el, de a sok gyakorlás, egyeztetés (legyen az magánéleti vagy zenei) és szervezési feladat mégsem veszi el kedvüket az énekléstől, hiszen szenvedéllyel csinálják, részben azért is, mert az életük, „civil” munkájuk része. Nyáron a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren egy nagyszabású szabadtéri előadással már megünnepelték 10. születésnapjukat, az a fellépés azonban teljesen más hangvételű volt, mint ez a mostani. Kevický Tünde, Kollár Katalin és Kovács Nagy Andrea akkor a Komáromi Kamarazenekar, ifj. Derzsi György és a Budapesti Monarchia Operett énekesei és tánckara közreműködésével főleg magyar szerzők műveit interpretálva zömmel az operett világába kalauzolt el bennünket, de felcsendültek popzenei átiratok és egy népdal is.

opera-trio-orzsik-odon-00
Az Opera Trio jubileumi fellépése
Fotó:  Örzsik Ödön

Az Opera Trio tegnapi, Világslágerek szimfonikusokkal című koncertjét a Csaplár Benedek VMK nagytermében, telt ház előtt rendezték meg és a repertoár jelentős részét a világslágereken belül a filmzenék képviselték. Ezúttal a Győri Nemzeti Színház kamarazenekara kísérte a hölgyeket Medveczky Szabolcs vezetésével, sztárvendég pedig Kökény Attila volt, aki örömmel fogadta el a meghívást.

Az intézmény igazgatónője, Takács Tímea méltatása és a nagyzenekar bevezetője után a hölgyek olyan hírességek szerzeményeit adták elő, mint Paul Simon és Art Garfunkel, John Lennon vagy Miley Cyrus, majd jött Kökény Attila, aki egy afféle rövid best of műsort adott elő, megénekeltetve a közönséget is.

Az előadó a humorát is megcsillantotta és szereplése végén az Opera Trióval közösen adta elő Lucio Dalla Caruso című szerzeményét. A magyarországi sztár közvetlensége a közönséget is magával ragadta, egyetlen „bakiként” csupán azt lehet megemlíteni, amikor gyors elköszönését azzal indokolta, hogy még ma este jelenése van máshol is. Még ha így van is, egy nagyszabású jubileumi koncerten talán nem így kellene nyilvánosan elbúcsúzni. Ez egy falunapon „elmegy”, de egy ilyen esemény azért többről szól. Ezután filmzenék, Leonard Cohen Hallelujah és Louis Armstrong What a Wonderful World című dala is elhangzott.

opera-trio-orzsik-odon_05
Kökény Attila
Fotó:  Örzsik Ödön

Az est végén Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere egy emléklappal köszönte meg a hölgyeknek az eddigi munkájukat és eredményeiket, továbbá azt, hogy vitték a város jó hírét határon belül és kívül.

opera-trio-orzsik-odon_
Az emléklap átadása
Fotó:  Örzsik Ödön

A ráadás meg mi lehetett volna más, mint az Andrea Bocelli által sikerre vitt Time to Say Goodbye. A közönség állva tapsolva jutalmazta a produkciót és egészen biztosak lehetünk benne, hogy a hölgyekkel hamarosan újra találkozhatunk Dunaszerdahelyen.

opera-trio-nagy-attila
Az Opera Trio jubileumi fellépése
Fotó:  Nagy Attila
opera-trio-lacza-gergely
Galéria
+14 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.