2022. március 23., 18:38

2022-ben ünnepli fennállásának 45. évfordulóját a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Működésük 45. évében tartott ma először sajtótájékoztatót a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ vezetősége Dunaszerdahelyen. Az apropó pedig az emlékévvel kapcsolatos programok bemutatása volt. 

Csaplár 45
Csörgei Tünde, Takács Tímea, Patassy Sándor
Fotó: Reczai Lilla

Takács Tímea, a VMK igazgatója röviden ismertette a jelenlévőkkel a művelődési központ történetét. 1977. november 4-én nyitotta meg kapuját a nagyközönség előtt a központ, hogy a kultúra sokszínűségét tárja mindenki elé.

Büszke vagyok a csapatra, akik 2019-től mellettem állnak, amikor is átvettem az igazgatói posztot, s együtt dolgozunk a jövőnkért"

 – mondta el Takács Tímea.

Az Országgyűlés még 2020-ban döntött úgy, hogy a 2022-es és a 2023-as esztendőt Petőfi Sándor emlékévvé nyilvánítja. Ennek egyik kiemelt programja a költőóriás nevéhez fűződő klubok megalakítása a Kárpát-medencében. A települések folyamatosan csatlakoznak a hálózathoz, a tervek szerint 2023-ra 200 helységben működnek majd ilyen klubok. Ebbe a programba Dunaszerdahelyt és a VMK-t is beválasztották, vagyis a Kárpát-medencéből Dunaszerdahelyre is fokozatosan érkeznek értékes és színes előadások, előadók és rendezvények. Egyelőre a VMK csak a helyszínt biztosítja, Dunaszerdahelyen nem alakult ki Petőfi klub, de ez még a jövőben változhat.

Patassy Sándor, a VMK munkatársa a 2022-es programokról beszélt, továbbá a 2020 és 2021 covid-járványában rendezett felújításokra tért ki, milyen jelentős renoválásokat eszközöltek a művelődési házban: technikai eszközök beszerzése, a munkatársak kényelmének érdekében végzett újítások, illetve a termek, helyiségek megújítása.

Csörgei Tímea programkoordinátor szintén elmondta észrevételeit a Petőfi klubbal kapcsolatban, vagyis ,,nagyon jó, hogyha a csapataink, előadóink, zenészeink, eljuthatnak más Kárpát-medencei településre megmutatni, micsoda tehetségek élnek nálunk a Felvidéken" – nyilatkozta Csörgei. 

A témával részletesen a Magyar 7 következő számának hasábjain foglalkozunk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.