2023. április 27., 10:07

Ha szavalok, minden gondom elszáll - Molnár Tibor, a Ma7 szavalóversenyének győztese

Molnár Tibor, a rimaszombati Kereskedelmi Akadémia diákja nyerte meg a Ma7 médiacsalád szavalóversenyét a középiskolások kategóriájában. A szárnyait bontogató ifjú tehetségről kiderült, hogy már saját rapdalokat is szerzett, s a rádiózásban is kipróbálta magát. 

molnar-tibor
Fotó: Molnár Tibor

Tibi egészen kisdiák korától kezdve vonzódik a zene iránt, rapdalokat is írt már, amelyekhez saját szövegeit használta fel. Portálunknak elmondta, hogy versekkel tulajdonképpen nyolcadikos korában kezdett el mélyrehatóbban megismerkedni, s kilencedikes volt, amikor először részt vett szavalóversenyen, ahol aranysávosként végzett.

Kedvenc költői Ady Endre és József Attila, de Radnóti Miklós, Juhász Gyula és Petőfi Sándor lírai költészetét is igencsak kedveli.

A rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola után tanulmányait a Kereskedelmi Akadémián folytatja közgazdaságtan és könyvelés szakon. Amellett, hogy tanul és a jövő évi érettségire készül, tehetségét amatőr rádiósként is bontogatja. A tavaly augusztusban indult Gömör és Nógrád rádiónak kezdetektől munkatársa, ahol előbb a Mi folyik itt körülöttem? című műsort vezette, majd ettől az évtől az interjúkészítés területén próbálja ki magát a PresszóKávé Tibivel c. rövid, laza stílusú beszélgetős műsor keretein belül.  

molnar-tibor_
Fotó:  Molnár Tibor

Amikor tudomást szerzett a Ma7 médiacsalád fennállásának 5. évfordulója és a költészet napja alkalmából meghirdetett szavalóversenyről nagyon megörült a lehetőségnek és még aznap elkészült a benevezni kívánt felvétellel, amelyen Petőfi Sándor egyik legismertebb költeményét szavalta el.

Nagyon szeretem a szerelmes verseket. Petőfitől a Szeptember végén az egyik kedvenc versem, nagyon megérintett, szívbemarkoló a mondanivalója, nem is volt kérdés, hogy ezt választom, s nem csak azért mert Petőfi emlékév van”

– árulta el Molnár Tibor, aki részt vett a XXX. Tompa Mihály Országos Vers - és Prózamondó Versenyen is. Ott Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének c. versének előadásával a járási fordulóban aranysávot ért el, de mivel külföldön tartózkodott sajnos a kerületi fordulón már nem tudott részt venni, így nem jutott tovább a júniusi országos döntőre. Felkészítő tanára Kovács Ildikó volt, aki a versenyre is elkísérte őt, s mindig biztatja, segíti a jó szereplés elérésében.

„Örültem az újabb felhívásnak, mert nagyon kedvelem az online szavalóversenyeket is. Igazából a kiértékelés előtt két nappal láttam, hogy a közönségszavazáson a 28. helyen állok, így azt gondoltam, hogy esélytelen, hogy bármilyen jó eredményt elérjek. Hatalmas meglepetésként ért tehát az első helyezés. Hihetetlen öröm volt és nagyon jó érzés mikor megtudtam, hogy a zsűri nekem ítélte az első helyet, s egyben rendkívüli megtiszteltetésnek is érzem" - tette hozzá a Rimaszombathoz közeli Baktiban élő fiatal. 

Mindig elmondom, hogy ha szavalok, mindegy hogy online, vagy közönség előtt élőben, akkor nekem minden gondom elszáll, elzáródik a világ és csak én vagyok és a vers, s ennél jobb érzés nem létezik”

– zárta az ifjú Molnár Tibor, akinek egész szerkesztőségünk és bizonyára az olvasók nevében is szívből gratulálhatunk.

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.