2022. szeptember 21., 18:43

A magyar népmese napja: ezekben a kocsmákban fognak mesélni

A magyar népmese napja alkalmából a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2022. október 3-án és 4-én hét helyszínen zajló rendezvénysorozatot szervez.

magyar népmese

E két nap délelőttjén öt oktatási intézménybe látogatnak el a felkért mesemondók, ahol osztályról osztályra haladva hozzák közel a gyermekek számára a népmesék világát.

A Mesedélelőtt elnevezésű programokat az esti órákban zajló Mesekocsmák követik. Ezek a felnőtteknek szóló rendezvények az egykori társas összejövetelek során zajló mesemondást, történetmesélést megidézve a hagyományos élőszavas mesemondói stílust követve kínálnak betekintést a magyar mesehagyomány tréfás, pajzán rétegébe.

A mesekocsmák Komáromban (RÉV – A Magyar Kultúra Háza), Bátkán (Községháza) és Várhosszúréten (Buzgó kultúrház) kerülnek megrendezésre.

A Mesedélelőtt programsorozat helyszínei a muzslai Endrődy János Alapiskola, a Ragyolci Alapiskola és Óvoda, a füleki Daxner utcai óvoda és a Štúr utcai óvoda, valamint a Buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola lesznek.

A programsorozat a Meseszó Egyesület szakavatott és gyakorlott mesemondóinak közreműködésével valósul meg, Pintér Zsolt, Klitsie-Szabad Boglárka, Szénási Veronika és Zámborszky Eszter személyeben. A rendezvénysorozat szervezője és szakmai felelőse Varga Norbert.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.