A Magyar Dal Napja Dunaszerdahelyen - VIDEÓ

Múzsa 2019. szeptember 17., 16:33

Az élő zene és a magyar zene kifejezéseket egyre gyakrabban ragozzák a szakmai berkekben éppúgy, mint a rajongók körében. Egyre több az olyan kezdeményezés, amely az élőben előadott zenét népszerűsíti. Ezt erősíti a Magyar Dal Napja elnevezésű rendezvénysorozat is, amelyet Presser Gábor kezdeményezésére szerveznek meg évről évre több helyszínen. A rendezvény célja a magyar nyelven énekelt élő zene népszerűsítése. A rendezvénysorozatba Dunaszerdahely is bekapcsolódott, ahol forgatott a Múzsa stábja is.

Fotó: Múzsa

 A Magyar Dal Napja elnevezésű zenei fesztivál Presser Gábor ötlete nyomán életre hívott zenei rendezvény. A fesztivál idén második alkalommal szervezte meg Dunaszerdahelyen a MUSICORUM polgári társulás azzal a céllal, hogy a magyar dalokat népszerűsítse és felhívja a figyelmet a magyarul énekelt zene értékeire. A szervezők koncertekkel, gyerekek számára kísérő programokkal várták a magyar zene kedvelőit, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A fesztivált Korpás Éva indította egy remek hangulatú gyerekprogrammal, ezután a régió tehetségei álltak színpadra „Csallóköz kincsei” névvel, Bertók Tóth Katalin és Bertók István közreműködésével. A folytatásban a GolDDies zenekar kedveskedett a swing zene szerelmeseinek, majd Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik együttes frontembere zárta a fesztivált egy szólókoncerttel.

A koncerten a Múzsa stábja is forgatott. Nézzék velünk az eseményről készített zenés összeállításunkat!

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS