Képzőművészeti spektrum a műkedvelők alkotói szabadságával

2020. július 17., 18:40
ma7 Múzsa Patócs Diana

A Csallóközi Népművelési Központ idén immár huszonharmadik alkalommal hirdette meg a nem professzionális képzőművészek versenyét, amelynek legfőbb küldetése, hogy felkutassa és támogassa a kiemelkedő szlovákiai művészeket. A versenyre beküldött alkotások legjobbjait a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum kiállítótermében értékelték és állították ki. A kiállításmegnyitóra a Múzsa stábja is kilátogatott, tekintsék meg velünk a látványos alkotásokat!

Videó: ma7, múzsa

A Képzőművészeti Spektrum elnevezésű verseny legfőbb célja az, hogy Szlovákia területén a művészi alkotások minden műfajában buzdítsa és támogassa az amatőr képzőművészek munkáját, valamint teret adjon a művészi alkotásaik kiállítására.

A versenybe nevezett művek válogatásából készült kiállításon a Nagyszombati kerület amatőr művészeit díjazták.

Az idei versenybe 231 alkotást neveztek be, amelyből 73 művész 143 alkotását választotta ki a szakmai zsűri. A kiállított alkotások között találhatunk festményeket, grafikákat, akvarelleket, különböző illusztrációkat, valamint plasztikákat és szobrokat.

Ferdics Béla, a szakmai zsűri tagja és a kiállítás kurátora, hangsúlyozta, hogy

a Csallóköz sok tehetséges művésszel büszkélkedhet, akik közül többen is képzőművészeti egyetem elvégzése nélkül is képesek gyönyörűt alkotni a munkájuk mellett.

 

A képzőművészet szerelmesei 2020. július 25-ig tekinthetik meg a kiállítást.

Múzsa