2020. január 5., 20:45

Ibsen drámájában villantottak egy nagyot a felvidéki és soproni színészek

Hatalmas színházi élményben lehetett része annak, aki december közepén ellátogatott a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba, ugyanis a felvidéki Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház közös produkcióját mutatták be a nagyérdemű közönségnek. A két teátrum Henrik Ibsen: Peer Gynt című drámai költeményét vitte színpadra, amely mindkét színház számára a legnagyobb vállalkozás az aktuális évadban. A felvidéki premierre a Múzsa stábja is kilátogatott, nézze velünk az ott rögzített összefoglalót.

Videó:  ma7

A felvidéki Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház nem először dolgozik együtt, hiszen a múltban már számos nagy sikerű előadást vittek közösen színpadra. Peer Gynt szerepében Gál Tamás ismét hatalmasat alakított, de felejthetetlen marad Kiss Szilvia és Boráros Imre színművészek alakítása is a felvidéki színészek közül.

A soproni társulat igazgató-főrendezője, a Jászai-díjas Pataki András által rendezett darab örök érvényű témát dolgoz fel. A Gál Tamás által alakított Peer Gynt ugyanis a modern ember kálváriáját mutatja meg , aki az egész életében a boldogságot keresi. Keresi azt a hatalomban, a gazdagságban, a dicsőségben, de végül rájön, hogy az ami őt igazán boldoggá tehette volna, végig ott volt előtte.

A darab fajsúlyos mondanivalójához különleges látvány is párosult, hiszen az előadást akciójelenetekkel, forgószínpaddal és különleges fényhatásokkal színesítették.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.