2022. december 28., 18:00

A Vízsodorta Históriák Füssön folytatódnak - VIDEÓ

A Vízsodorta Históriák újabb fejezeteiben ezúttal a Komáromi járásban található Füss újkori történetének harmadik és negyedik epizódját tárják a nézők elé.

Tudják ki volt az a Lord? És tudják, milyen baráti kapcsolatot ápolt a Bandi gyerekkel? Hallották-e, hogyan lett az ifjú katona, Rigó Pityu hadbíróságából különleges szabadság?

A Vízsodorta históriák 3. részének kedves kis történeteit a megőrzés szándékával fűztük össze, küldetésük pedig csupán az, hogy a kedves néző mindegyikben találjon némi örömet.

Nem szólnak nagyot, nem veszik fel a bulvár álarcát, nem céljuk az, hogy nagy titkokat tárjanak fel – csak egyszerűen és csendes méltósággal lebegnek a füssiek emlékei között.

Aztán jön, aminek jönnie kell! Egy aprócska különlegesség a falusi gasztronómia világából: a helyi pálinka, a lavorica, és az ehhez kapcsolódó (mindenképpen vidám) történetek.

Videó:  VKL stúdió

A 4. rész két témája… valahogyan mégiscsak egy és ugyanaz esztendőhöz köthető, mégpedig 1965-höz.

Bár a nagy árvíz a szakítás után csak negyvennyolc óra múlva érte el a települést, mégis nagyobb pusztítást végzett Füssön, mint a környékbeli falvakban.

A helyreállítási munkálatokból pedig csak egy érdekességet hagytunk meg filmünkben: egy papról szólunk, aki szabad perceiben – az Isten nagyobb dicsőségére! – villanyt szerelt a faluban.

Tartson velünk!

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.