2023. június 9., 18:00

Tinikarnagy pezsdíti fel Kodály Zoltán hagyatékát - VIDEÓ

A pacsirtákkal keltünk, hogy a nagymácsédi Kempski Sári egy napját végig kövessük, hiszen nem mindennapi leányzóról van szó. Nem elég, hogy a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium énekkarát újraélesztette, emellett a nagymácsédi Kéknefelejcs énekkar karnagya is egyben, valamint a Kodály Zoltán Daloskör tagja. 

Rendkívül elhivatottan végzi a munkáját. Sok ilyen fiatalra van szükségük Felvidéken, éppen ezért gondoltuk, hogy megmutatjuk, mennyi mindent kell győznie egy nap alatt.

Kameráink reggel 6:00 előtt kapcsoltak be és este 18:00 utánig forogtak. Sárit az érettségi vizsgák idején kaptuk lencsevégre, rá jövőre vár a megmérettetés, de már az idei vizsgadrukkba is belekóstolt, hiszen a frissítőket ő is készítette a vizsgateremben érettségiző diákoknak és bizottságnak. Ezek után saját maga által vállalt feladataira fókuszált, de még egy kitérőt tett szeretett nagymamájához is. 

A zsúfolt napba a tanév közben még a tanulást is be kell sűrítenie, de mivel kötelességtudó, ez sem okoz különösebb gondot számára. 

Beszélgetésünk legmegnyugtatóbb pontja az volt számomra, mikor Sári azt mondta, nem óhajt elmenni Felvidékről. Úgy érzi, itt van dolga és feladata. Milyen igaza van! 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.