2021. május 13., 18:30

Csöndes ház vet véget a csöndes színháznak – VIDEÓ

Hatalmas a színészek, rendezők és színházkedvelők öröme, hiszen május közepétől újraindul az élet a Komáromi Jókai Színházban. A próbák egyikén a kétszereplős színmű színészeit kérdeztük.

A tragikomédia és a fekete humor műfaji határán mozgó, rendkívül szórakoztató Csöndes ház 2003-ban elnyerte a szlovák Irodalmi Alap legjobb drámai szövegének járó díját, ezt a darabot tekinthetik meg egyelőre a bérletes nézők Garajszki Margit rendezésében minden májusi hétvégén.

A darabot a Holocsy testvérpár játsza, őket kérdeztük arról, hogyan élték meg az elmúlt időszakot és milyen érzésekkel állnak színpadra. Holocsy Krisztina és Holocsy Katalin is kiemelte, hogy a legnagyobb feladat a memóriát és az idegrendszert újraedzeni és vegyes érzésekkel állnak majd a pódiumon, de mindketten nagyon várták, hogy felgördülhessen a függöny.

Holocsy Katalin kihasználva a pandémia miatti lezárást, filmszerepet vállalt, amit a járvány nélkül nem tehetett volna meg, így ő inkább a nyereségekre fókuszál. Holocsy Krisztina is új, addig ki nem próbált dolgokba fektette az energiáit, hiszen elmondása szerint a kezdeti időszakban a hirtelen leállás miatt a felgyülemlett energiával nehéz volt mit kezdenie.

A jelenleg érvényes járványügyi intézkedések értelmében az előadás megtekintéséhez szükséges az alábbi dokumentumok közül legalább egy: 72 óránál nem öregebb PCR, vagy 24 óránál nem öregebb antigén gyorsteszt, vagy igazolás arról, hogy 180 napnál nem régebben esett át COVID 19 betegségen (ebben az esetben becsületbeli nyilatkozatot kell aláírniuk az előadás előtt, arról, hogy 7 napja nem találkoztak Covid 19-ben szenvedő beteggel), vagy oltási igazolás. FFP2 maszk használata kötelező, amit a színház nem biztosít.

Az intézmény mindenkit szeretettel vár.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.