2023. január 17., 18:01

„Csak az hal meg, akit elfelejtenek” – Almási Róbert emlékkiállítás nyílt a Kortárs Magyar Galériában - VIDEÓ

Pénteken nyitották meg az Almási Róbert alkotásaiból válogatott tárlatot a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában. A kiállítással az öt éve elhunyt festőművészre emlékeztek, a megnyitót hatalmas érdeklődés övezte, közel százan voltak kíváncsiak az elismert csallóközi művész alkotásaira.

Almási Róbert egy olyan személyisége volt a Csallóköznek, akit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Festőművészként, művészetszervezőként, a Nyugat-szlovákiai Képzőművészek Társaságának elnökeként és a Kortárs Magyar Galéria kuratóriumának alelnökeként is rengeteget tett azért, hogy a kortárs művészet éljen és virágozzon nemcsak a Felvidéken, hanem az egész Kárpát-medencében. Mindezek mellett több jelentős művészeti csoport és művésztelep létrehozásában is jelentős szerepet vállalt.

Szakáll Mária festőművész és a kiállítás kurátora hangsúlyozta, hogy a magyar képzőművészet nem tudná milyen gyönyörű a Csallóköz, milyen fantasztikus emberek élnek itt, és milyen szépek a csallóközi lányok, hogyha Almási Róbert  nem lett volna.

A kiállítást 2023 február 3-ig tekinthetik meg a művészet szerelmesei, a kiállított képek pedig megvásárolhatók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.