2021. október 6., 17:05

Az énekkar a jövő alakítása a mi sajátos eszközeinkkel - VIDEÓ

A címben foglalt gondolatot Erdei Péter, a Liszt- és Bartók-Pásztory díjas karnagy, érdemes művész a XVIII. Kodály Napok zsűrielnöke fogalmazta meg a szakmai értékelés során.  

Erdei hangsúlyozta, tiszteletreméltónak tartja, hogy ezekben a nehéz időkben, sok kihagyás után is vállalták az énekkarok a fellépést. Hálás volt minden hangért, megmelengette a szívét. Felhívta a figyelmet a kórusok felelősségére is,

a zenei szövegek erkölcsi jótanácsai beépülnek a civil vérkeringésbe.

Éppen ezért fontosnak tartja, hogy a hagyományainkat, erkölcsi értékeinket őrizzük és tovább adjuk.

Mézes Rudolf, a Csemadok nyugati regionális alelnöke elmondta, mennyire körülményes volt a szervezése idén az eseménynek, de nyugtázta, hogy legnagyobb örömükre minden rendben zajlott.

A szlovákiai magyar kórusok legnagyobb seregszemléje verseny nélkül zajlott, mivel vannak kórusok, amelyek hosszú hónapok óta nem találkoztak.

Orsovics Yvette karnagy és Cantus Iuventus női kara is igazán bátor lépésre szánta el magát, mikor jelentkezett, hiszen mindösszesen egy hét állt rendelkezésükre, hogy összeállítsák a repertoárt. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.