2023. július 16., 18:23

A néptánc révületbe hoz - VIDEÓ

A Komárom Táncműhely 2019-ben alakult a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ égisze alatt. Az együttes célja, hogy visszahozza Komáromba a néptáncoktatást, és a néptánchoz kötődő közösségi létet. Mindezt egy nagy, több korcsoportot összefogó táncműhely formájában.

A Komárom Táncműhely jelenleg gyermek-, és felnőtt korosztállyal dolgozik. Számos táncanyaggal foglalkoztak az elmúlt évben, jópár közösségi élményen túl van az együttes. Fiatal kora ellenére a Komárom Táncműhely 2022-ben nagy sikerrel szerepelt a Táncpódium, Szlovákiai magyar néptáncegyüttesek szakmai minősítő gáláján, vág-garamközi és csallóközi táncösszeállítással. A csoport művészeti vezetői Gálik Gábor és Gálik Klaudia. 

Elhivatottságuk olyannyira erős, hogy kezdeti céljukat, hogy Komáromban pezsdítsék fel a néptánc hagyományát, már jóval túlszárnyalták. Fontos és erős képviselők a felvidéki néphagyományok őrzői közt. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.