2022. augusztus 23., 20:52

A népművészet ünnepe Zselízen ötvenhatodszor - VIDEÓ

A Csemadok Országos Tanácsa, a kulturális egyesület zselízi alapszervezete, a város önkormányzata, valamint a zselízi Tiszta Forrás Alap együttműködésével idén ötvenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Népművészeti Fesztivált Zselízen. 

Az ünnepi nyitóbeszédet Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke tartotta. A szervezők igyekeztek a korábbi évektől eltérően az utóbbi években gyerekprogramokkal is készülni, hogy a család minden tagja találjon kedvére valót a fesztivál alatt. 

Ott jártunkkor a fesztivál egyik alapítójával, Takács Andrással is találkoztunk, aki elmondta nekünk, milyen céllal is rendezték meg az első fesztivált sok-sok évtizeddel ezelőtt. 

Az időjárás nem volt kegyes, az eső ugyan az ígért időponthoz képest órákkal később érkezett meg, így rögtönözni kellett és helyszíneket módosítani, de a videóból látható, ez mennyire szegte a fesztiválozók kedvét. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.