2023. szeptember 17., 18:01

A Duna menti Kamarazenei Fesztivál teljesítette küldetését - VIDEÓ

A IV. Duna menti Kamarazenei Fesztivál zárókoncertjén sem maradt üresen egy ülőhely sem a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház foyerjében. A koncerten nem szokványos szimfonikus zenekari létszám uralkodott, kevesebb vonóssal játszottak, pont azért, hogy megőrizzék a kamara muzsikálás technikáját.

A pozsonyi estén Wolfgang Amadeus Mozart Figaro házasságából a Nyitányt,  „Porgi amor”– a Grófnő áriáját szintén a Figaro házasságából, Antonín Dvořák: "Měsíčku na nebi hlubokém" Rusalka áriáját, valamint Ludwig van Beethoven: 7. szimfóniáját hallhatta a nagyérdemű. 

A koncert során fellépett Kristóf Réka, aki csodálatos hangjával és bűbájos személyiségével remekül illett a fővárosi képbe. Reméljük, többet láthatjuk és hallhatjuk őt otthon is ezek után. 

Stábunknak a főszervező Cseh Tamás elmondta, pozitívan értékeli a fesztivált, úgy érzi, a régi komolyzene kedvelőket megerősítette ez a koncertsorozat, de új arcokat is láttak a sorokban, akik a koncertek után odamentek és megköszönték az élményt, ez pedig lendületet ad az ötödik fesztivál lebonyolításához. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.