2021. január 22., 18:23

Vállaljuk magyarságunkat, ne csak a magyar kultúra napján! - VIDEÓVAL

A pelsőci Dénes György Alapiskola pedagógusai videóval ünneplik a magyar kultúra napját. Egyúttal buzdítanak a népszámláláson minél nagyobb arányban való részvételre, hangsúlyozva, ne csak a kultúra napján, hanem egész életünkben vállaljuk magyarságunkat.

A koronavírus-járvány az élet minden területére rányomja a bélyegét, így az idén a magyar kultúra napját is az előző években megszokottól eltérően, a virtuális térben ünnepli a Kárpát-medence és a világ magyarsága január 22-én, arra emlékezve, hogy 1823-ban Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

A pelsőci Dénes György Alapiskola két pedagógusa, Szcsuka Edit és Tömöl Gabriella ebből az alkalomból egy videót készített, amelyen Bartók Béla zenéjével kísérve hangzik el Füst Milán: A magyarokhoz, Gál Sándor: Könyörgés és József Attila: Tél című verse.

Az alkotók egyúttal hangsúlyozzák,

a videóval nemcsak a mai évfordulóról akarnak megemlékezni, hanem arra is rámutatni, mennyire fontos, hogy ne csak a magyar kultúra napján vállaljuk magyarságunkat, hanem egész életünkben. Ez különösen lényeges a közelgő népszámlálás kapcsán, amikor sok múlik azon, mennyien valljuk magunkat magyarnak.

Ezzel a videóval minél többeket szeretnének arra ösztönözni, hogy vállalják fel magyarságukat a népszámláláskor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.