István, a király iskolába megy – Hamarosan zárul a szavazás

2020. május 13., 12:42
Virsinszky Tamás

Hajrájához érkezett az István, a király iskolába megy című zenés színházi tehetségkutató verseny második fordulója. A versenyzőkre csütörtök éjfélig lehet szavazni.

Fotó: www.iskolasistvan.hu

A zenés színházi tehetségkutatót magyarországi és külhoni magyar általános iskolás diákoknak hirdették meg. A második körbe több felvidéki fiatal is továbbjutott.

A szólóénekesek között találjuk Varga Linda Bettinát Gútáról és Farkas Olivért Felbárról. A gömöri versenyzők közül Bohuš Edina Alexandra, a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola diákja, valamint Chovan Lilla, az almágyi iskola tanulója jutott tovább és számít az internetezők szavazataikra. A marcelházi Naňo Nimród pedig Koppány és Laborc szerepéért is versenyzik. 

A szólisták produkcióira a verseny weboldalán, az iskolasistvan.hu oldalon, vagy cikkünkből elérhető linkeken keresztül lehet szavazni csütörtök éjfélig. 

A videó alatt először a pontszámot kell kiválasztani (1-től 10-ig), majd a szavazok gomb megnyomása után Facebook-fiókkal, email-címmel, vagy Google-fiókkal lehet a szavazást véglegesíteni. Tíz pont a maximum, a pontokból aztán átlagot számolnak ki, s a legjobb átlagot elérő szereplő nyer. Eredményhirdetés május 14-én, pénteken lesz.

Az István, a király iskolába megy program a százéves Trianoni megemlékezés méltó részét képezi azáltal, hogy magyarországi és külhoni gyerekek egy színpadon éneklik a legnépszerűbb történelmi rockoperát. A győztesek egyik díja lesz, hogy elutazhatnak Párizsba, és egy Versailles-i kirándulás keretében megnézhetik a szégyenletes trianoni szerződés aláírásának helyszínét. 

A verseny arca Feke Pál énekes, aki az elmúlt években Istvánt, Koppányt, Laborcot és Tordát is alakította a rockoperában. A zsűri tagjai között szerepel Szulák Andrea, Novák Péter, Szörényi Örs és Puskás Peti.

 

Kapcsolódó cikkeink

Kövesse facebook oldalunkat is!