Podcast: Sokszínűség és változatosság - ilyen az idei Képzőművészeti Spektrum

2021. június 21., 18:02

Ismét szemet gyönyörködtető kiállítást tekinthetnek meg a művészet szerelmesei a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban. A Csallóközi Népművelési Központ idén immár huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Képzőművészeti Spektrum elnevezésű versenyt. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt hivatalos megnyitója nem volt a kiállításnak, a legjobb alkotások azonban e hét szombatig megtekinthetőek.

Szlovákia sok tehetséges művésszel büszkélkedhet, akik közül többen is képzőművészeti egyetem elvégzése nélkül, időt és energiát nem spórolva élnek az alkotás örömének.

A Képzőművészeti Spektrum elnevezésű verseny legfőbb célja az, hogy Szlovákia területén a művészi alkotások minden műfajában buzdítsa és támogassa az amatőr képzőművészek munkáját, valamint teret adjon az alkotásaik bemutatására. 

A verseny bíráló bizottsága, Bohumír Bachratý, M. Kiss Márta és Ferdics Béla, a kiállításra 58 nem hivatásos művész 126 alkotását választotta ki.

Ferdics Béla stábunknak elmondta, hogy az előző évekhez képest, idén kevesebb alkotó nevezett be a versenybe, amely szerinte a koronavírus-járványnak tudható be.

Nagyon színvonalas kiállítási anyag érkezett, tehát volt miből válogatni. Nagyon különböző irányzatú alkotások érkeztek, úgyhogy annak ellenére, hogy idén kevesebb alkotás érkezett, nagyon nehéz volt a zsűri dolga. - hangsúlyozta.

 A kiállítást a nyilvánosság az aktuális egészségügyi előírások betartásával látogathatja, ha azonban különféle okok miatt valakinek nincs lehetősége arra, hogy élőben megcsodálhassa az alkotásokat, virtuálisan is gyönyörködhet benne.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.