Podcast: Sokszínűség és változatosság - ilyen az idei Képzőművészeti Spektrum

2021. június 21., 18:02

Ismét szemet gyönyörködtető kiállítást tekinthetnek meg a művészet szerelmesei a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban. A Csallóközi Népművelési Központ idén immár huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Képzőművészeti Spektrum elnevezésű versenyt. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt hivatalos megnyitója nem volt a kiállításnak, a legjobb alkotások azonban e hét szombatig megtekinthetőek.

Szlovákia sok tehetséges művésszel büszkélkedhet, akik közül többen is képzőművészeti egyetem elvégzése nélkül, időt és energiát nem spórolva élnek az alkotás örömének.

A Képzőművészeti Spektrum elnevezésű verseny legfőbb célja az, hogy Szlovákia területén a művészi alkotások minden műfajában buzdítsa és támogassa az amatőr képzőművészek munkáját, valamint teret adjon az alkotásaik bemutatására. 

A verseny bíráló bizottsága, Bohumír Bachratý, M. Kiss Márta és Ferdics Béla, a kiállításra 58 nem hivatásos művész 126 alkotását választotta ki.

Ferdics Béla stábunknak elmondta, hogy az előző évekhez képest, idén kevesebb alkotó nevezett be a versenybe, amely szerinte a koronavírus-járványnak tudható be.

Nagyon színvonalas kiállítási anyag érkezett, tehát volt miből válogatni. Nagyon különböző irányzatú alkotások érkeztek, úgyhogy annak ellenére, hogy idén kevesebb alkotás érkezett, nagyon nehéz volt a zsűri dolga. - hangsúlyozta.

 A kiállítást a nyilvánosság az aktuális egészségügyi előírások betartásával látogathatja, ha azonban különféle okok miatt valakinek nincs lehetősége arra, hogy élőben megcsodálhassa az alkotásokat, virtuálisan is gyönyörködhet benne.

Megosztás
Címkék