Mi az a podcast?

A podcast adás egy rögzített és szabadon elérhető rádióadás, amely interneten keresztül bármikor meghallgatható, letölthető.

Podcast műsoraink rendszeresen, újabb és újabb adásokkal jelentkeznek.

Hallgatásukat okostelefonos alkalmazások is segítik, amelyek értesítenek az újabb adásokról, megjegyzik, hogy melyik műsort hallgattuk már meg, vagy hol hagytuk épp abba a hallgatásukat. A podcast adások letölthetők, így akár offline is hallgathatók. A videókkal és írott hírekkel szemben a podcastok előnye, hogy sportolás, autóvezetés és akár munka közben is hallgathatók.

 

Hogyan hallgatható meg egy podcast adás?

 

Apple Podcasts

 1. Töltse le telefonjára az Apple Podcasts alkalmazást.
 2. Nyissa meg az alkalmazást, majd koppintson a jobb alsó sarokban található Keresés ikonra.
 3. A keresőmezőben adja meg a keresett műsor nevét és egyéb kulcsszavakat (pl. Ma7 Nézőpont).
 4. A keresési találatok között megjelenik podcast műsorunk. A műsor nevére vagy borítóképére koppintva nyithatja meg a műsor oldalát, ahol meghallgathatók az epizódok.
 5. A műsor oldalán található „Feliratkozás” gombra koppintva tud feliratkozni a műsorra, hogy azt ne kelljen mindig újra kikeresni, hanem megjelenjen az alkalmazás kezdőoldalán. A feliratkozás és epizódhallgatás ingyenes, nem jár semmilyen költséggel.
 6. A műsor oldalán található az epizódok listája. Az epizódokra koppintva lehet meghallgatni az epizódot.
 7. A lejátszás elindítása után a képernyő alján megjelenik a kis méretű lejátszó, ahol szüneteltetni, ill. újraindítani lehet a lejátszást, valamint előreugrani 30 másodpercet. A lejátszóba koppintva megnyílik a nagy méretű lejátszó.
 8. A nagy lejátszóban a szüneteltetés/újraindítás mellett lehetőség van visszaugrani 15 másodpercet, és  előreugrani 30 másodpercet.
 9. Azok a műsorok, amelyekre feliratkozott, megjelennek az alkalmazás kezdőlapján, a „Könyvtár” lapon.
Podcast - Apple
Podcast - Apple
Podcast - Apple

 

Spotify

 1. Töltse le telefonjára a Spotify alkalmazást.
 2. Nyissa meg az alkalmazást, majd koppintson az alsó sávban található Keresés ikonra.
 3. A keresőmezőben adja meg a keresett műsor nevét és egyéb kulcsszavakat (pl. Ma7 Nézőpont).
 4. A keresési találatok között megjelenik podcast műsorunk. A műsor nevére vagy borítóképére koppintva nyithatja meg a műsor oldalát, ahol meghallgathatók az epizódok.
 5. A műsor oldalán található „Követés” gombra koppintva tud feliratkozni a műsorra, hogy azt ne kelljen mindig újra kikeresni, hanem megjelenjen az alkalmazás „Gyűjteményem” oldalán. A feliratkozás és epizódhallgatás ingyenes, nem jár semmilyen költséggel.
 6. A műsor oldalán található az epizódok listája. Az epizódoknál található lejátszás gombra koppintva lehet meghallgatni az epizódot.
 7. A lejátszás elindítása után a képernyő alján megjelenik a kis méretű lejátszó, ahol szüneteltetni, ill. újraindítani lehet a lejátszást. A lejátszóba koppintva megnyílik a nagy méretű lejátszó.
 8. A nagy lejátszóban a szüneteltetés/újraindítás mellett lehetőség van visszaugrani vagy előreugrani 15 másodpercet.
 9. Azok a műsorok, amelyekre feliratkozott megjelennek az alkalmazás „Gyűjteményem” oldalon a Podcastok lapon.
Podcast - Spotify
Podcast - Spotify