Képzeletbeli városokban bolyongva

B. Vida Júlia 2018. október 08., 11:55

Hangulatos kis budapesti étteremben került sor az édesanyja révén felvidéki gyökerekkel rendelkező Rácz Rebeka Magdolna első önálló bemutatkozására. Különleges hangulatú és élénk színvilágú akvarelljei, házai-városai mellé-köré zenét képzel az ember. 

Fotó: B. Vida Júlia

A még egyetemista művészpalánta az útkeresés fázisában van. Nemcsak fest, de a lakberendezés is csábítja. Első, nagyjából 50 munkáját bemutató tárlatának nemes célja is volt. Egy kiválasztott festményét a jelenlévők közt árverésre bocsátotta, s a befolyt összeget a Bátor Tábor javára ajánlotta fel.

A 2015-2017 között készült munkák egy alkotói korszakát mutatják be a fiatal festőművésznek, képzeletbeli városokban bolyonghat a látogató. Energiát, harmóniát, kellemes érzést kíván kelteni képeivel.

Képgalériánk:
Fotó: B. Vida Júlia

„Már egész kiskoromban folyton festettem és rajzoltam. Általános iskolában rajzkörbe jártam, utána a békéscsabai művészeti középiskolában folytattam tovább, majd a budapesti Képzőművészeti Egyetem festő-restaurátor szakára jelentkeztem, ahol jelenleg harmadéves vagyok. Ahogy elkezdődött az egyetem, rájöttem, hogy valójában a modern dolgok jobban érdekelnek. A festményeimet ugyanis megvásárolta egy luxusingatlanokkal foglalkozó személy és megjelentette azokat az Otthon magazinban – három alkalommal is. Megismerkedtem az enteriőr stylist szakkal, a lakberendezéssel és a látványtervezéssel, s rájöttem, ez sokkal jobban beleilleszkedik a terveimbe, mint a restaurátori szakma” – mesélte portálunknak a fiatal képzőművész.

Fotó: B. Vida Júlia

Ezután már egyáltalán nem meglepő, hogy a jövőben leginkább úgy tudja magát elképzelni, hogy kiforrt munkáit, képeit összehangolja a lakberendezéssel, s szeretné, hogy motívumai, mintái megjelenjenek különböző tárgyakon – bútorokon, burkolatokon is. Bár még csak 23 éves és saját stílusát, művészi világát keresi, már most határozottan állítja, nagyon sok kihívás és rengeteg munka várja a következő években.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS