Itt vagyok veletek - Almási Róbert festőművészre emlékeztek - VIDEÓ

2019. június 08., 18:52

"Itt vagyok veletek" címmel rendeztek emlékkiállítást az egy éve elhunyt Almási Róbert festőművész emlékére a Kortárs Magyar Galériában Dunaszerdahelyen. A kiállítással nem csak a művészre, hanem felvidéki kortárs magyar képzőművészeti élet egykori mozgatórugójára is emlékeztek, hiszen Almási Róbert több jelentős művészeti csoport és művésztelep létrehozásában is jelentős szerepet vállalt. Az eseményen a Múzsa stábja is forgatott, emlékezzenek velünk!

Fotó: archívum

„Keressük a szépet, mindenben meg lehet valahogyan találni”- vallotta Almási Róbert festőművész, aki tavaly 70 éves korában tragikus hirtelenséggel hunyt el. Munkássága és a közösségben végzett áldozatos munkája sokak számára volt példaértékű, ezért nem volt kérdéses, hogy tiszteletére emlékkiállítás nyíljon a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában.

A kiállítás az „itt vagyok veletek” címet kapta, hiszen annak ellenére, hogy Almási Róbert fizikailag már nem lehet köztünk, továbbra is itt van velünk és alkotásaiban él tovább. Az emlékkiállítást Szakáll Mária festőművész, a kiállítás kurátora nyitotta meg egy rövid megható beszéddel, amelyben Almási Róbertet, gyermekkori barátját méltatta.

A kiállításra a Múzsa stábja is kilátogatott, nézzék és emlékezzenek velünk!

 

0 HOZZÁSZÓLÁS