„Szabadság és identitás” – kisebbségi művészek alkotásai Pozsonyban - KÉPGALÉRIÁVAL

2019. szeptember 5., 08:29
Radi Anita

Szeptember 4-én került sor a Szabadság és identitás című kiállítás megnyitójára, amelyen kisebbségi művészek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlat a vasfüggöny lehullásának 30. évfordulója alkalmából lett megrendezve a pozsonyi Andrej Smolák Gallery épületében.

szab17.jpg
szab17.jpg
szab16.jpg
szab15.jpg
szab14.jpg
szab13.jpg
szab12.jpg
szab11.jpg
szab10.jpg
szab9.jpg
szab8.jpg
szab7.jpg
szab6.jpg
szab5.jpg
szab4.jpg
szab3.jpg
szab2.jpg
szab1.jpg

A vasfüggöny leomlása után szerzett szabadság az európai kisebbségek számára is elhozta az egyenjogúságot. Ezt bizonyítják az Andrej Smolak Gallery épületébe megnyitott kiállítás alkotásai, ahol a kiállító művészek mindegyike valamelyik szlovákiai nemzeti vagy etnikai kisebbség képviselője, vagy ezzel a témával foglalkozik -  mondta Őexellenciája Joachim Blecker, Németország szlovákiai nagykövete, aki a pozsonyi kiállítást személyesen nyitotta meg. 

A kiállító művészek között szerepel a rozsnyói származású Szabó Ottó magyar grafikus és festőművész, Andrej Smolák ruszin származású festőművész, valamint Helmut Bistika német származású festőművész és René Fabini roma származású fotóművész.

A tárlat 2019. szeptember 4-től szeptember 29-ig tekinthető meg.

A kiállítás főszervezője a pozsonyi Andrej Smolák Gallery, partner a Pozsonyi Német Nagykövetség és a kassai Rovás művészeti társulás. A kiállítás támogatója a Kassa Magisztrátus. 

A kiállításról bővebben a Magyar7 jövő heti számában olvashatnak!