2022. június 4., 18:19

Szem nem maradt szárazon

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Rák Viki
Fotó: Rák Viktória

Édes-bús melódiák, drámai sorok… Mezei Mária nem mindennapi életébe, szerelmeinek történetébe nyerhettünk betekintést Rák Viki önálló estjén a dunaszerdahelyi református templomban. Szem nem maradt szárazon, s olykor bizony a szív is kalapált. Az ünnepelt díva, a magyar színjátszás nagyasszonyának sorsa, amely előttünk abban a bő egy órában megelevenedett, közel sem volt annyira rózsaszín, mint azt talán a legtöbben gondolnánk. Az élet őt is megtépázta, de megáldotta-megverte egy mindent elsöprő szerelemmel is. Márai Sándor, a nagy író volt a számára a mindenség. De elhagyta, amibe majdnem belehalt. Hogy mi a szerelem, mi a csoda, és hogy talált rá az Istenre, arra is választ kaphattunk, sok kedves sanzon kíséretében. Sokáig emlékezetes marad Rák Viki mélyen átélt előadása. A művésznőt Ladislav Fančovič kísérte zongorán.

Megjelent a Magyar7 2022/22. számában. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.