2023. október 26., 19:45

Izzik a galagonya ruhája…

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Weörös izzik a galagonya

Ha van aktuális vers, akkor Weöres Sándor A galagonya című gyermekeknek szánt, de felnőttek körében is kedvelt verse az. Amit most magunk körül látunk az az egyre színesedő természet… és a galagonyabokrok termése is beérett.

A rímek és ritmusok nagymestere volt a költő, nem csoda, ha verseit már az egészen apró gyermekek is könnyedén megtanulják. Annak idején a beszélni még alig tudó fiacskám is boldogan idézett belőlük, még ha nem lehetett is érteni minden szót.

Kedves anyukák, bátran vegyük elő Weöres gyermekverseit és mondjuk, szavaljuk, dúdoljuk csemetéinknek. „Őszi éjjel / izzik a galagonya / izzik a galagonya/ruhája. / Zúg a tüske, / szél szalad ide-oda, / reszket a galagonya / magába. / Hogyha a Hold rá / fátylat ereszt: / lánnyá válik, /sírni kezd. / Őszi éjjel / izzik a galagonya / izzik a galagonya/ruhája.”

Megjelent a MAGYAR7 42. számában. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.