Ipari örökség – könyvbemutató és előadások Rozsnyón

Fábián Gergő 2019. március 13., 19:30

Előadásokkal kiegészített könyvbemutatóra várja az érdeklődőket a Rozsnyói Bányászati Múzeum 2019. március 21-én. A Rozsnyó és Miskolc – ipari örökség című könyv határon átnyúló együttműködésnek köszönhetően született meg.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum mellett működő MEDZA polgári társulás a tavalyi év végén adta ki a Rozsnyó és Miskolc – ipari örökség című, kétnyelvű kötetet, amelyet most részletesebben bemutat a nagyközönségnek. A könyvbemutatót március 21-én tartják 15.30 órai kezdettel a Sentinel Élményközpontban, a Šafárik utca 43. szám alatt.

A könyv az Interreg V-A Magyarország – Szlovákia 2014-2020 határon átnyúló együttműködési programnak köszönhetően születhetett meg, a projekt az Együttműködés és kapcsolatépítés közös örökségünk megőrzéséért címet viselte.

A március 21-i rendezvényen a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársai előadások formájában tárnak az érdeklődők elé regionális témákat, Mogyorósi Norbert a gömöri kötélpályákról beszél majd, Gabriela Kolesárová a Volovec menedékház történetét ismerteti, Horváth Pál pedig Rozsnyóbánya 3D vizualizációját hozza el.

Képgalériánk:
Fotó: Fábián Gergő

0 HOZZÁSZÓLÁS