2019. szeptember 25., 21:30

Hagyományt teremtenének

Nyárasdon a citeramuzsikának sok ifjú és idősebb művelője és még több kedvelője van. Jelenleg több együttes is tevékenykedik a csallóközi településen.

nyarasd-kissarlo.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Archívum

Vannak, akik a hagyományos technikát művelik, de a Pribojszky Mátyás által meghonosított ujjal való citerázást is elsajátították néhányan és ők már olyan szinten szólaltatják meg a hangszerüket, hogy azt a falu határain túl is nagyra értékelik.

Fotó:  Archívum

Ezért talán nem is meglepő, hogy valakinek eszébe jutott, hogy jó lenne egy olyan citeratalálkozót szervezni, amelyre nemcsak a helyi csoportokat és a környező települések együtteseit hívnák meg, hanem a határ túloldaláról érkezett citerásokat és népdalénekeseket is vendégül látnák. Erre most szombaton, 2019. szeptember 28-án 14 órától kerül sor a falu művelődési házában. Egy rögtönzött kiállításon az érdeklődők a régi citerákat is szemügyre vehetik.

A rendezvény címe – I. Nyárasdi hagyományőrző citeratalálkozó – azt sugallja, hogy nem egyszeri alkalomról van szó, hanem minden évben szeretnék megtartani.

Fotó:  Archívum

nyarasd-kissarlo.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.