2021. december 23., 17:37

Triptichon, Esterházy János élete és öröksége

Megismétlik a két ünnep között délutánonként a Duna World műsorában a „Triptichon, Esterházy János élete és öröksége” c. háromrészes dokumentumfilmet.

Triptichon Esterházy
Fotó: Duna televízió

A film, melynek célja Esterházy János életének, vértanú halálának és az "Esterházy ügy" utóéletének bemutatása, december 27-én, hétfőn 15.50 órakor (első rész), december 28-án, kedden 15.45-kor (második rész) és december 29-én, szerdán 15.35-kor (harmadik rész) kerül a Duna World műsorába.

Az idei karácsonyra is szeretettel ajánljuk az M5 kulturális csatornán tavaly karácsonykor vetített koncertfilmet, amely Górny Korszinska Angelika kárpátaljai magyar származású, Lengyelországban élő előadóművész Három nemzet karácsonya c. lemezének bemutatójára épül, Petrás Mária Magyar Örökség díjas népdalénekes, valamint Varga Gabriella és Trill Zsolt színművész közreműködésével.

A dalok összekötő szövegeiként Szent II. János Pál pápa, valamint Esterházy János Európa és Közép-Európa védelmében megfogalmazott máig aktuális gondolatai hangzanak el.

 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.