2020. december 29., 18:43

Karácsonyi dalok Európáért

Az idei évi magyarországi televíziós karácsonyi kulturális műsorkínálatban egy nem mindennapi koncertfilm is helyet kapott, amely a Pázmaneum Társulás és az Esterházy János Zarándokközpont által meghirdetett Esterházy Emlékév előzetes programjaként került bemutatásra.

A 2020. december 27-én (vasárnap) 13.40-kor az M5 kulturális csatornán vetített koncertfilm a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával, az egri Páduai Szent antal minorita templomban, a Képmás magazinnal együttműködve az Age Film Productions alkotásaként jött létre.

A mind formai, mind tartalmi szempontból rendhagyónak tekinthető karácsonyi koncertfilm Górny Korszinska Angelika kárpátaljai magyar származású, Lengyelországban élő zeneszerző és előadóművész Három nemzet karácsonya c. lemezének bemutatójára épül.

A lemezen modern feldolgozásban három nemzet (magyar, lengyel, ruszin) vallásos karácsonyi népi énekei hangzanak el. A dalokat egy 12 fős lengyel zenekar kíséri.

A Magyarországon forgatott koncertfilmben Górny-Korszynska Angelika mellett vendégként fellép Petrás Mária Magyar Örökség díjas népdalénekes, valamint Varga Gabriella és Trill Zsolt színművész is.

A dalok összekötő szövegeiként Szent II. János Pál pápa, valamint Esterházy János Európa és Közép-Európa védelmében megfogalmazott máig aktuális gondolatai hangoznak el, Varga Gabriella és Trill Zsolt színművészek tolmácsolásában.

A műsor rendezője: Csányi János, Jászai Mari-díjas rendező, producer.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.