2023. március 22., 13:13

Kezdődik a Magyar Filmek Fesztiválja

Szerdán délután Rimaszombatban veszi kezdetét a Magyar Filmek Fesztiválja Felvidéken c. vetítés-sorozat, amely során öt felvidéki moziban láthatunk kortárs magyar filmeket és rövidfilmeket.

Magyar Filmek Fesztiválja Felvidéken

A második alkalommal megrendezett programsorozat keretében öt városban az utóbbi egy-két évben készült, mozikban más alkalommal nem látható magyar filmeket mutatnak be.

Az ingyenes vetítésekre a rimaszombati Orbis Moziban, a somorjai Mozi Clubban, a párkányi Danubius Moziban, a komáromi Tatra Moziban és a galántai Városi Művelődési Központ mozitermében kerül sor 2023. március 22. és 29. között.

Az érdeklődők olyan alkotásokat tekinthetnek meg mint a Diszfória, a Szia Életem!, A játszma, a Katinka, és a Szimpla Manus.

A vetítések után minden helyszínen közönségtalálkozót is tartanak magyar rendezők és színészek részvételével. Rimaszombatban Farkas Péter rendezővel, Somorján és Komáromban Hajdú Steve színésszel, míg Párkányban és Galántán Rohonyi Gábor rendezővel nyílik alkalom egy kötetlen beszélgetésre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.