2020. július 6., 09:42

Zsigárdon turnézott a Három Királyok Produkció

Koncertturnén mutatja be saját szerzeményét, a Jöjjön a fény című slágert a Három Királyok formáció. Derzsi György, Kovács Koppány és Vadkerti Imre a mátyusföldi Zsigárdon is koncertezett, előadásuk fényét egy különleges vendég emelte.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Több mint kétórás koncertet adott Felvidék három népszerű énekese a zsigárdi szabadtéri színpadon július 5-én. A Derzsi György, Kovács Koppány és Vadkerti Imre alkotta „királyi triász” új dalokat, kevésbé ismert kompozíciókat is bemutatott a kultúrára éhes közönségnek, hiszen újdonságot szerettek volna nyújtani az embereknek.

A vidám hangulatot Derzsi György, akár stand up comedy műfajba is beillő narrációja biztosította, a publikum megbizonyosodhatott arról, hogy a Három Királyok Produkció háza táján sohasem unalmas az élet. Az új dalokon kívül az énekesek azokat a slágereket is előadták, amelyeket a közönség mindig nagyon vár, felcsendültek az István a király rockopera népszerű dalai is, a Jöjjön a fény című saját szerzemény, a Nélküled című dal, a koncert pedig egy Kormorán sikerszámmal, az Isten ujja megérintett darabbal zárult.

derzsi_gyuri.jpg
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Derzsi György

A Három Királyok Produkció nagy meglepetést szerzett a mátyusföldi közönségnek, zsigárdi koncertjükre ugyanis két népszerű vendég is érkezett. Bertók István, zongoraművész játéka egyértelműen kiegészítette az énekes trió előadását. Vadkerti Imre, akinek új lemeze készül pedig a színpadon köszöntötte a szöveg- és zeneszerző barátját, a Magyarországról érkező Szabó Lesliet, akivel közösen adtak elő párat a lemezre írt darabok közül.

szabo_leslie_vadkerti_imre.jpg
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Vadkerti Imre Szabó Leslievel és Bertók Istvánnal

Vadkerti Imre kifejtette, már a hetedik dal készül az új CD-re, bízik abban, hogy augusztusra elkészül a tíz dal és az egy ráadás, és szeretné, ha január környékén már ki tudná adni az új lemezt is. Nagyon jó érzés volt számára, hogy Zsigárdon Szabó Leslievel együtt léphetett fel. A Felvidék hangjaként elhíresült énekes örül annak, hogy nem maradt el sok koncertjük, a nyár folyamán szólóban és a Kormorán együttessel is sokat lép majd fel a Felvidéken.

vadkerti_imre.jpg
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Vadkerti Imre

A három királyok tagjai szakmai és lelki töltekezésre használták ki a koronavírus járvány miatt kialakult karanténidőszakot, de nagyon érezték a közönség hiányát, azt az erőt, amit a művész csak a publikumtól kaphat meg.

Az énekesek egyetértettek abban is, hogy a Jöjjön a fény című dalt, amely a trianoni évforduló napján debütált pozitívan fogadta a közönség.

Kovács Koppány elmondta, lesz szólókoncertjük Derzsi Györggyel is a nyáron, majd augusztus 5-től saját zenekara, a Rómeó vérzik indul be, és lesz egy nagyszabású budapesti koncertjük is.

Reménykedik abban, hogy nem húzza keresztül semmi a művészet és a kultúra újbóli felszabadulását, és olyan ütemben tarthatnak majd koncerteket, fesztiválokat, ahogy azt eltervezték.

kovacs_koppany.jpg
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Kovács Koppány elemében van

Derzsi Görgy szintén sokat koncertezik majd saját zenekarával is, valamint örömmel tette hozzá -  lassan újra elkezdődhetnek a Szerelmem Sárdy című előadásai.

Hozzátette, szeretnének még közös dalt összehozni a Három Királyok Produkción belül, ez talán egy karácsonyi dal lenne, amennyiben sűrű beosztásuk engedné.

A Három Királyok Produkció még két koncertet tart a turné keretén belül. Július 11-én Almágyon, július 12-én Lőkösházán hallhatja az énekeseket ebben a formációban a közönség.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.