2023. március 3., 15:22

Végre bemutatják nagylemezüket az Apák

Március 10-én, pénteken, a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola koncerttermében mutatja be Parttalan című lemezét az Apák zenekar.

Apák
Az Apák zenekar

Az Apák együttes 2020-ban alakult. A Kicsi Hang verséneklő együttesből is ismert Menyhárt József tapasztalt zenészekkel vette körül magát. A banda tagjai: Vontszemű Miklós – billentyűk, Tóth Balázs – szaxofonon, Szigeti Dezső – gitár, Valastyán Tamás – ütőhangszerek, Köpönczei Dániel – basszusgitár, Belkovics István – ének, Menyhárt József – ének, gitár, ukulele.

A zenekar eleinte feldolgozásokat játszott, de később sorra születtek saját számaik is.

A koronavírus-világjárvány idején több online koncertet is tartottak. A korlátozások feloldása után pedig Nagykapostól Boldogfáig bejárták a Felvidéket, hogy élőben is találkozhassanak a közönségükkel.

Apák zenekar

A zenekar fellépéseivel párhuzamosan családi programokat is szervezett, amelyeken a napjainkban sok irányból támadott hagyományos család fontosságára, annak értékeire hívták fel a résztvevők figyelmét.

Kiemelten fontosnak tartják a posztmodern utáni korunkban többszörös transzformáción átment férfi identitás kérdéseit, melynek egyik jelentős szegmense éppen az apai identitás. A XXI. századi férfi útkeresése dalainkban is manifesztálódik.

A koncertre a belépő tetszőleges, a befolyt összeget a zeneiskolának adományozzák.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.