Ünnepi hangverseny és szeretetvendégség Érsekkétyen

Kaszmán Zoltán 2018. december 05., 08:40

December második napján ünnepi istentisztelettel egybekötött jótékonysági adventi koncertre került sor a kétyi református templomban. Történt mindez azzal a céllal, hogy a befolyó adományokkal a helyi oktatási intézmény működését támogassák.

Fotó: Molnár Tímea

Az Érsekkétyi Református Egyházközség, az Egyházi Alapiskola és Óvoda, valamint a Csemadok helyi alapszervezete által kezdeményezett rendezvényen a község testvértelepüléséről érkező diósdi Fidelio Kamarakórus közreműködött, amely – az ottani önkormányzat támogatásával – 2002-ben egy tizenkét fős baráti társaság tagjaiból alakult meg. Az egyházi és világi műveket egyaránt műsorára tűző lelkes közösség két alkalommal is aranyérmes minősítést kapott a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségétől. A vegyes összetételű kórus tagjai között találunk középiskolai tanulót, többdiplomás szakembert, fizikai dolgozót és nyugdíjast is.

A kórus karvezetője, Lányi Judit örömének adott hangot, hogy újra ellátogathattak Érsekkétyre, ahol a vasárnapi istentiszteletet a Garammikolai Református Egyházközség lelkésze, Kuczy Lajos tartotta. Azt követően Baja Mihály Karácsony című versét tolmácsolták, majd a Fidelio Kamarakórus előadásában két latin szerzemény mellett felcsendült a Fel nagy örömre és a Zengjen hálaének minden ajkon kezdetű mű is, de nem hiányozhatott az Ave Maria és a Csendes éj sem.

Képgalériánk:
a Fidelio Kamarakórus Fotó: Molnár Tímea

A hangversenyt követően a helyi óvoda épületében gyűltek össze a résztvevők, hogy együtt költsék el a vasárnapi ebédet. „Minden erőnkkel, energiánkkal azon leszünk, hogy tudjuk támogatni továbbra is az óvoda és az iskola intézményét, hiszen az iskola és az óvoda a falu szíve, motorja. Legyen ez így továbbra is!” – fogalmazta meg a vendégek köszöntése után a község újonnan megválasztott polgármestere, Farkas Attila.

A megvendégelés során a Pest megyei vendégek átadták ajándékaikat és adományaikat, amiket Hajdú Árpád, az érsekkétyi tanintézmény igazgatója hálás szívvel köszönt meg. Természetesen teret kapott a Vass Lajos Nagydíjas Érsekkétyi Pacsirta Éneklőcsoport is; majd közös énekléssel zárult az ünnepélyes hangulatú, meghitt találkozó.

Az összefogásnak hála, a Fidelio Kamarakórus és a Diósdi Női Kar adományainak is köszönhetően minden bizonnyal egy kicsit mosolygósabban fognak telni az érsekkétyi gyerekek hétköznapjai…

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS