2023. július 28., 18:34

Újra „jön” a Dunaszerdahelyi Nyár

Júliusban, csütörtökönként a XIV. Udvari Muzsika rendezvénysorozata szórakoztatta Dunaszerdahely közönségét a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren, augusztusban pedig ismét jelentkezik a Dunaszerdahelyi Nyár.

ds-nyar-kicsi
Galéria
+8 kép a galériában
Dunaszerdahelyi Nyár
Fotó: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

Elsőként augusztus 3-án az E.T. Band zenekar lép fel, igényes retró zenével szórakoztatva a nagyérdeműt. Az E.T. Band a Lábszky Olivér vezette Lyukas Garas formáció dunaszerdahelyi zenészeiből alakult Hervay László „Enosz” vezetésével bő tíz évvel ezelőtt. Céljük az igényes szórakoztatás magyar és külföldi retró slágerekkel.

A zenekarvezető szerint ezeket a dalokat igyekeznek minél valósághűbben interpretálni, nem megbontva a szerzemények szerkezetét és hangulatát, de az előadás természetesen a saját stílusuk szűrőjén is keresztülmegy.

Az önálló koncerteken kívül esküvőkön és születésnapi bulikon is fellépnek. Az együttes tagjai jelenleg: Hervay László „Enosz” – ének; Szabó Barbara – ének; Gálffy József – gitár, vokál; Derzsi Simon – basszusgitár; Szabó Ferenc – dob; Bodó Zsolt – billentyűs hangszerek. Az együttesről a közeljövőben egy hosszabb lélegzetű írást is megjelentetünk.

E.T. Band
E.T. Band
Fotó:  E.T. Band facebook

Másodikként a szintén dunaszerdahelyi és környékbeli zenészekből 2017 nyarán alakult Old Country Boys lép fel augusztus 10-én. Zenei stílusukat főként a country és a countryblues hangzása határozza meg. Az együttes alapító tagjai a következő zenészek voltak: Németh Emil – zongora; Mondok László – szólógitár; Hervay József – ritmusgitár; Blaskovics Barnabás – basszusgitár; Fehér Tamás – dob; Drevenka Árpád – ének. 2020-ban a ritmusgitáros feladatkörét Johancsik Sándor vette át, a basszusgitáros pedig Derzsi Simon lett. 2021 őszén újabb tagcserékre került sor: a basszusgitárosi posztra Csémi László érkezett, továbbá a zenekar kiegészült egy hegedűs-szájharmonikással, Boráros Pállal.

Jelenleg a következő zenészek alkotják a zenekart: Németh Emil – billentyűs hangszerek, ének; Mondok László – szólógitár, ének; Fehér Tamás – dobok; Johancsik Sándor – gitár; Csémi László – basszusgitár, ének; Boráros Pál – hegedű, szájharmonika, ének és Drevenka Árpád – ének.

old-country-boys
Old Country Boys
Fotó:  Old Country Boys facebook

A Dunaszerdahelyi Nyár harmadik fellépője augusztus 17-én a Shadows Club DS. A zenekar 2015-ben alakult, repertoárját elsősorban a legendás instrumentális gitárzenét játszó Shadows dallamaira alapozza, de más, a hatvanas években népszerű gitárzenekarok (Spotnicks, Ventures, stb.,) slágereit is szívesen prezentálja. A billentyűssel kiegészült együttes célja a közönség szórakoztatása és nem utolsósorban saját maguk relaxálása. A formáció tagjai Szemes László – dobok; Horváth Iván – billentyűs hangszerek; MUDr. Tóth János – basszusgitár; Drahos Tibor – szólógitár; Gútay László – ritmusgitár.

shadows-club-ds
Shadows Club DS
Fotó:  Shadows Club DS facebook

Negyedikként a Feinschmeckers Music Band lép pódiumra augusztus 24-én. A somorjai zenekar 2012-ben alakult, zenéjükben fő „csapás” a funky, de megtalálhatók benne a rock, a blues, a jazz és a latin zene elemei is. A jelenlegi felállás a következő: Varga Rebeka – ének; Szerda Márton – ének; Kasák Richard – billentyűs hangszerek; Kanik Tibor – gitár; Lévai Attila – basszusgitár és Nyársik Tibor – dobok. Az első énekesnő, Matlák Barbara a közeljövőben anyai örömök elé néz, de a zenekar örökös tiszteletbeli tagja marad.

feinschmeckers-music-group
Feinschmeckers Music Group
Fotó:  Feinschmeckers Music Group facebook

Zárásként, augusztus 31-én Ress Hajnalka musicalénekes ad koncertet.

ress-hajnalka
Ress Hajnalka
Fotó:  Ress Hajnalka facebook

A rendezvénysorozatot ezúttal is a helyi művelődési központ szervezi Dunaszerdahely város anyagi hozzájárulásával, és kedvezőtlen időjárás esetén az adott produkciót a művelődési házban rendezik meg.

A csütörtöki nyáresti koncertek egységesen 20 órától kezdődnek, és természetesen ingyenesek.
ds-nyar
Dunaszerdahelyi Nyár
Fotó:  Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
ds-nyar-kicsi
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.