Új szín a Black & White zenekarban

Szabados Kati 2019. október 28., 21:31

Népdalok fekete-fehérben címmel adott koncertet a Black & White október 27-én a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban Dunaszerdahelyen. A közönség az új zenei repertoárt álló vastapssal díjazta.

Fotó: Szabados Kati

A nézőtér megtelt a rajongókkal, akik kíváncsian várták a Bertók István és Bertók Tóth Katalin alkotta páros legújabb dalait. A koncert előtt Gasparik Krisztina Maja köszöntötte a közönséget, köztük Dunaszerdahely és a környező települések önkormányzataiból megjelent vezetőket.

A zenekar tavaly ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját, és ez alatt az idő alatt nagymértékben színesítették a dunaszerdahelyi zenei palettát, hangzott el a felvezetőben.

Fotó: Szabados Kati

A zenekarra a kezdetektől jellemző a sokrétű, ám minden formájában igényes zene. A dzsesszen és a világzenén túl a funky, a latin- és popzene, valamint régi és újabb slágerek is megférnek tarsolyukban.

A Black & White azt jelenti angolul, hogy fekete és fehér, de a formáció zenei sokszínűségét már számtalan esetben bizonyította.

Tették ezt most is, mikor a magyar népdalok tarka dallamvilágából merítettek ihletet és formálták azokat amolyan – a hallgatók által már megszokott és megszeretett – „Black & White -osra”. 

Fotó: Szabados Kati

A Harmónia Díjas (2014) zenekar a népdalos bemutatóra vendégzenészekkel kibővülve állt színpadra. Bertók István (Liszt Ferenc Díj, 2003) zongorajátékát és énekét, valamint Bertók Tóth Katalin énekét Várady Zsolt gitáron, Veszprémi Ján hegedűn, Belák Mário szaxofonon, Bachman Bihary Igor basszusgitáron egészítette ki, az ütőshangszereknél Homoki László, a doboknál pedig ifj. Bagar Josef ült. De ez még nem minden!

Fotó: Szabados Kati

A koncerten fellépett a zenészházaspár mindkét gyermeke is. A nyitószámban a nyolcéves Rebeka énekelt, az ötéves Félix pedig végigdobolta az egész hangversenyt.

Fotó: Szabados Kati

A nézők ezúttal sem csalódtak. A Black & White és zenészbarátaik magas színvonalú zenei élményben részesítették a közönséget. A látvány sem volt elhanyagolandó, hiszen az énekesnő ruhája a kalotaszegi viseletet szépséges elemeit hordozta, igényes hajfonata pedig hasonlóképpen volt parádés ötvözete a régi és a mai hajviseletnek, mint a koncert zenei hangzása a népdalok dallamvilágának és a mai kor zenéjének.

Képgalériánk:
Fotó: Szabados Kati

"Fekete-fehér" stílusban hangzott el az Érik a szőlő, a Másfél hete, hogy a babám nem látom, a Zöld szalagos a kalapom, a Hull a szilva a fáról, a Megkötöm lovamat, az A csitári hegyek alatt, a Csillagok, csillagok, az Azt a kutya mindenit, a Látod édesanyám, a Ha te tudnád, amit én és a Hej, Dunáról fúj a szél kezdetű népdal. A több perces vastapssal kikövetelt ráadás szám, a Tavaszi szél vizet áraszt a közönség kórusénekével kezdődött, majd Black & White formában zárta a koncertet.
0 HOZZÁSZÓLÁS