2019. március 21., 14:52

Tornalján folytatódik a Bach Mindenkinek Fesztivál

Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából 2019. március 16-25. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, amelyhez idén első ízben a Felvidék is csatlakozik. Az egyik legjelentősebb német zeneszerző életműve előtt tisztelgő rendezvénysorozat részeként Tornalján is komolyzenei koncertre kerül sor.

bach-mindenkinek-feszt-.jpg

A fesztivál ötödik éve kerül megrendezésre Kovács Zalán László tubaművész vezetésével. Célja, hogy ingyenes koncertjeivel a komolyzenét minél közelebb hozza és elérhetővé tegye fiatalok és idősek számára egyaránt, közel 300 helyszínen, 10 napon keresztül. A kulturális misszió mellett a fesztivál másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

A programsorozat fővédnöke Kásler Miklós professzor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, zenei védnöke pedig Vásáry Tamás Kossuth- és Prima Primissima díjas zongoraművész, karmester, a Nemzet Művésze.

Az idei Bach Mindenkinek Fesztivál különlegessége, hogy már nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében szerveznek programokat. A Felvidékről Kassa, Nyitra, Ipolynyék és Tornalja is csatlakozott a kezdeményezéshez. Komáromban kedden este a Művészeti Alapiskolában az intézmény diákjai és pedagógusai, valamint a helyi Concordia Vegyeskar tagjai tartottak hangversenyt.

A Bach Mindenkinek Fesztivál tornaljai koncertjére március 21-én, csütörtökön 19 órától kerül kerül sor a Városi Művelődési Központban. Az ingyenes komolyzenei koncerten a közönség ízelítőt hallhat J. S. Bach csellószvittjeiből. Közreműködik Számel Bálint és Berki Ádám, a zeneszámok között pedig Gecse Attila szolgál néhány érdekességgel Bach életéből.

 

 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.