2019. július 31., 12:10

Tapasztalt zenészekből új formáció alakult

Pálmafunk. E kürti banda alternatív rockzenét játszik, nevükből adódóan funkos elemekkel. Mindannyiuknak van zenei múltja a Silver Uragan, a MadDogX, a Rajzolt Figurák és a Zajzone bandákból verbuválódtak. Szőgyéni falunapi koncertjük után beszélgetek a fiúkkal.

palmafunk-1-bokor.jpg
Galéria
+3 kép a galériában

"2016 decemberében a nyári konyhában összeültünk - én egy akusztikus gitárral, Ketch Up pedig  hozta a szöveget és a dallamot„– kezdi a zenekar bemutatását Kovács Balázs gitáros. Berek Tibor alias Ketch Up, a MadDogX énekese hozzáteszi, rögtön egy húron is pendültek és elkezdték írni a számokat. Rövidesen csatlakozott hozzájuk az Uragan dobosa Kanyicska Krisztián, majd később Mézes Zoltán basszusgitáros.

A tagok elmondják, csak saját számokat játszanak és a magyar nyelvű dalokkal tudják magukat leginkább kifejezni. „Nekem ez különösen tetszik, mert a MadDogX-ban tíz éve nem írhattam magyar szövegeket” – fejti ki Ketch Up. A zenei stílusok összeegyeztetése nem okoz köztünk feszültséget. Mindenki hoz egy ötletet, amit továbbgondolunk vagy elvetünk. „Nagyon őszinték vagyunk egymáshoz” – állítják. A dalokat, a jammelést saját kis stúdiójukban rögzítik, és ha látnak benne fantáziát, dallá gyúrják.   

Zene vagy a szöveg jön először

„Nálunk mindig a dallam van először, bár én fordítva is megpróbálnám” – mondja Kanyicska Krisztián, aki öreg motoros a zenészek között. Ketch Up, aki a zenekar szövegírója elmondja,  szövegeik Istenről, ősi hitről, emberi érzelmekről, a természet megóvásáról szólnak. Eddig 8 dalunk van kész, amelyeket szeretnék egy lemezen rögzíteni. A Nézz rám számból videóklipp is készült. Ezzel a dallal nagyon elégedett az együttes, hiszen sikerült a zenét és a szöveget úgy vegyíteni, hogy megérintse az emberek lelkét. A videó forgatásakor megírtuk a koncepciót, de meg is feledkeztünk róla, mert ott helyben jöttek, az újabb és újabb elgondolások. A klipp a zenekar ötleteiből tevődik össze és Kovács Balázs Kecskés Martin támogatásával készítette el.  

Merre tovább?

„Vallom, hogy az idén intézzük a jövő koncertjeit. Ha a zenénk megfogja a közönséget, akkor további helyekre is meghívást kaphatunk – jelenti ki Ketch Up. A zenekar tavaly fellépett Szerbiában az oromi Malomfesztiválon, különböző falunapokon, családias rendezvényeken, ez az idén is folytatódott.  A jövő heti párkányi koncertnek a fORMAfESTen külön örülnek. Zoltán kifejti, a saját hangjukat kell megtalálni, s mivel nem tömegzenét játszanak kicsit időigényesebb ismertté válniuk, de nem szabad hagyni, hogy a trendek befolyással legyenek az alkotómunkára. 

Esztergom - Kaleidoszkóp ház
Esztergom - Kaleidoszkóp ház

„Nem akarunk mindenáron koncertezni. Jól érezzük magunkat a próbateremben, írjuk a dalainkat, lassan haladunk, de mindent részletesen kidolgozunk. És az elkészült dalokkal elégedettek vagyunk” – mondja végszóként Balázs.

A zenekar intrójához készített egy kis videót drónnal. Mivel székhelyünk Kürt, szerettek volna belőle egy keveset megmutatni, és ez mi más is volna, mint a szőlőhegy. Ezt a klippet először nálunk láthatják a kedves olvasók.

 

 

palmafunk-1-bokor.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.