2020. július 1., 08:32

Swing zene és tánc Dunaszerdahelyen - KÉPEKKEL

A hétvégi napsütésben Steven Mitchell, a swing és a lindy-hop egyik legnagyobb képviselőjének előadását hallgatta meg a közönség a dunaszerdahelyi Sárga kastély kertjében. A rendezvényen jeles felvidéki zenészek és vendégelőadók (Bertók István, Cseh Tamás és Sándor, Banyák József, Boros Volner Erika, Várady Zsolt és Bertók Tóth Kati) kísérték a Los Angeles-i énekest és táncost.

Médialapozó
Fotó: Reczai Lilla

A Covid de-stress festival szervezője, Volner Nagy Melinda portálunknak elmondta, hogy nem először szerveznek swing és jazz zenés-táncos rendezvényeket, ugyanis a Dunaszerdahelyi Táncklubnak ez az egyik lételeme.

Mivel a járvány időszaka mindenkit nehezen érintett, örömmel vették a rengeteg érdeklődőt az eseményen. Az emberek szomjaztak már a különféle kulturális attrakciókra.

swing koncert dunaszerdahelyen
Fotó:  Reczai Lilla

Steven Mitchell nemcsak énekes, hanem tánctanár is, így negyedévente ellátogat a Dunaszerdahelyi Táncklub lelkes amatőrjeihez, hogy új koreográfiákat mutasson be. A karantén idején éppen Szlovákiában tartózkodott, ezért a június végi rendezvényen ő volt a főszereplő.

A koncerten számos ismert amerikai dal hangzott el, amelyet a közönség együtt énekelt Mitchellel.

swing koncert dunaszerdahelyen
Fotó:  Reczai Lilla
Nagyon szeretem Dunaszerdahelyt, mert kisvárosról van szó, itt mindenki ismer mindenkit. Jók az ételek, tetszik a környék.

Az egyetlen szívfájdalmam, mikor rájöttem, nem utazhatom haza Amerikába, hogy nem ismerem a nyelvet. Ezáltal sokat vesztek, de Melinda tolmácsol nekem, viszont néhány kifejezés már ragadt rám” – mondta el benyomásait portálunknak a swing énekes és táncos.

+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.