2023. február 27., 08:33

Rendhagyó videóklippel jelentkezett a Kiss Zenészek csapata

2023. február 26-án jelent meg a Kiss Zenészek immár második, Csáky Mátyás által forgatott videóklipje.

Kiss Zenészek
Kiss Zenészek
Fotó: Kiss Zenészek

A Madarak árnya szövegét Hlavács Réka énekesnő írta. A rendkívül izgalmas képi világot megjelenítő rendhagyó videóklip ötlete az együttes mentorától, Kiss Kristóftól származik. Amint azt az aTEMPO zenei-kulturális portálnak megfogalmazta, egyetlen vágás sincs a klipben; a dal hossza alatt forgatta Csáky Mátyás operatőr és stábja:

Ebben az esetben fontos volt, hogy lépésről lépésre, szóról szóra megtervezzünk mindent. Réka megtanulta a dalszöveg minden szavát visszafelé. Közben a forgatókönyvben leírt történetet időrendi sorrendben forgattuk. Utána mindezt megfordítottuk, a dal elölről megy, közben a néző mindent visszafelé lát a képeken. Ezáltal a dalszöveg időrendi sorrendben halad, viszont minden tevékenység hátulról előre látható. Egy arcon felfelé folynak a vízcseppek, visszaszállnak a kézbe a szétszórt papírdarabkák, a léptek hátrafelé mennek. Olyan dolgok jöttek elő a forgatáson, amelyekre előtte nem is gondoltunk volna."
Az Apámnak című saját szerzeményük volt az első dal, amelyet a szeredi Randal Group Production professzionális stúdiójában vettek fel Tóth Zoltán, Kiss Kristóf, Jimi Cimbala és Csáky Mátyás közreműködésével. Az ahhoz készített videóklipet itt tekinthetik meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.