2019. június 10., 17:55

Operaének mesterfokon – Gurgen Ovsepian, a világhírű tenor ismét Dunaszerdahelyen oktatott

Június 9-én zárókoncerttel ért véget Gurgen Ovsepian, világhírű tenor nemzetközi operaének mesterkurzusa a dunaszerdahelyi Vermes-villában. A koncerten Mozart, Beethoven, Robert Stolz, Kálmán Imre és Lehár Ferenc legismertebb opera- és operettrészletei csendültek fel kiváló művészek előadásában.

ds-operaenekes-002.jpg
Médialapozó
Fotó: Bíró Éva

Már hagyománya van annak, hogy a Szlovákiában élő örmény származású énekes és tanár, Gurgen Ovsepian Dunaszerdahelyen tart workshopot. Gurgen Ovsepian jelenleg a pozsonyi állami konzervatórium tanára, illetve a Nemzeti Színház tanára-konzultánsa.

Az idei dunaszerdahelyi operaének mesterkurzuson négy énekes vett részt, majd a zárókoncerten további két művész csatlakozott. Kevicky Tünde, Kovács Nagy Andrea, Kollár Katalin, Tóth Márió, Kočovský Matej és Schatokhina Elena tökéletesítette előadásmódját a világhírű operaénekes tanácsainak segítségével.

Fotó:  Bíró Éva

A mesterkurzusra minden évben profi énekesek érkeznek azzal a céllal, hogy az egyes darabokat begyakorolják, továbbá itt azok elméleti-történeti megvilágítására is lehetőség van. A háromnapos műhelymunka most is kellemes hangulatban telt, az énekesek reggeltől estig énekeltek. Kevicky Tünde minden évben részt vesz a tanfolyamon.

"Hiába énekelem az egyes darabokat már hosszabb ideje, úgy érzem, biztonságot ad, ha egy profi meghallgat, és tanácsokkal lát el. Ennek a kurzusnak köszönhetően magabiztosabban lépek színpadra. Az opera nehéz műfaj. Itt nagy hangsúlyt helyezünk a kifejezésmódra és a kiejtésre. Általában idegen nyelven énekelünk, ezért a kiejtést is gyakoroljuk. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a néző számára érthető és élvezhető legyen a produkció" – mondja Kevicky Tünde.

Az előadóművészek a begyakorolt darabokat a közönségnek is bemutatták. A mesterkurzus célja az előadóművészek előadásmódjának tökéletesítése mellett az opera műfajának népszerűsítése és a közönséggel való megszerettetése.

Fotó:  Bíró Éva

ds-operaenekes-002.jpg
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.