2023. május 30., 12:58

Kulturális ajánló: Barokk "resetelés"

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Még jó, hogy a barokk zene mindig „előkapható”… Bármikor rákereshetek a zenei csatornán és akár órákig is garantáltan szárnyaló, magasztos, díszes-cifrázott dallamokban lesz részem. Tudják, hogy ezt a muzsikát kifejezetten ajánlják tanuláshoz, az agy „feltuningolásához”? S hogy mit hittek maguk a zeneszerzők, Bach és társai? Ha hiszik, ha nem, úgy gondolták, hogy amit komponálnak, annak boldogító hatása van. És igazuk volt! Jómagam reseteléshez, az alap állapotomba való visszatéréshez is szoktam „használni”. Ha már nagyon tele van a fejem, máris jöhet egy ki szárnyalás… Akarva-akaratlanul átragad rám is az a hatalmas életöröm, amit ez a muzsika közvetít. Utána újult erővel látok neki bokros teendőimnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.