Gálakoncertet ad az ötéves Opera Trio Dunaszerdahelyen

Szabados Kati 2018. december 03., 11:40

December 3-án, hétfőn este gálakoncerttel ünnepli ötödik születésnapját az Opera Trio a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. Ismert dallamok és világslágerek csendülnek majd fel a három fiatal énekesnő és vendégük, Klein Ottokár tenorista tolmácsolásában. A koncerten a Komáromi Kamarazenekar kíséri az énekeseket, vezényel Medveczky Szabolcs.

(balról) Kollár Katalin, Kovács Nagy Andrea, Keviczky Tünde Fotó: Opera Trio

Az opera nem tartozik a legnépszerűbb zenei műfajok közé. Mai kifejezéssel élve rétegzene, éppúgy, mint például az autentikus népzene. Akik viszont szeretik, azok az Opera Trio gálakoncertjén igazi zenei csemegére számíthatnak. Az est folyamán híres opera- és operettslágerek csendülnek majd fel.

Színes lesz a paletta

„Elénekeljük a Hamupipöke betétdalát is háromszólamban, a „Someday my prince will come” című dalt, és ezenkívül még Mozarttól, Verditől, Strausstól, Lehártól, Kálmántól is éneklünk sok világslágert. Színes lesz a paletta, hiszen az ötéves munkásságunkat mutatjuk most be.” – tudtuk meg a trió egyik tagjától, Keviczky Tündétől. A dunaszerdahelyi koncerten a hölgykoszorút az érsekújvári Klein Ottokár tenorista egészíti ki, aki előadja többek között a Hazám, hazám című áriát is.

(balról) Kollár Katalin, Keviczky Tünde, Kovács Nagy Andrea Fotó: Opera Trio

Keviczky Tünde elárulta, hogy a hangversenyen elhangzik majd Josh Groban híres dala, a „You raise me up”, az Opera Trio feldolgozásában, magyar szöveggel. „A feldolgozásokat Érsek Rezsőnek, a dunaszerdahelyi Szent György Kórus karnagyának köszönhetjük.” – tette hozzá az énekesnő.

Fiatal művészek lépnek színpadra

Az Opera Trio és a vendégtenorista a fiatal operaénekesek generációjához tartoznak.

A Komáromi Kamarazenekart is az ifjú Medveczky Szabolcs, a Kossuth-díjas karmester, Medveczky Ádám fia dirigálja Dunaszerdahelyen.

Az Opera Trio története

Keviczky Tünde, Kollár Katalin és Kovács Nagy Andrea alkotják a dunaszerdahelyi formációt. „Az Opera Trio egy hirtelen ötletből fakadóan alakult. 

2012 végén egy kávé mellett üldögélve hosszasan beszélgettünk arról, hogy hogyan lehetne megszerettetni az emberekkel azt, ami mindegyikünknek kedves, az operát.” – emlékszik vissza Keviczky Tünde.

(balról) Kollár Katalin, Kovács Nagy Andrea, Keviczky Tünde Fotó: Opera Trio

A cél az opera megszerettetése az emberekkel

2013 januárjában Dunaszerdahelyen megtartották az első újévi koncertjüket a Vermes Villában. Az Opera Trio számára azóta tradícióvá vált az újévi koncertezés, és ahogy megismerte őket a közönség, számos meghívásnak tesznek eleget minden évben. Több ízben énekeltek Nagyszombatban a Ján Palárik Színházban különböző díjátadókon és más rangos eseményeken. Felléptek a neves Metropolitan Orchesterrel is. Jelenleg a Komáromi Kamarazenekarral működnek együtt. „Repertoárunk széles: szóló áriákat, többszólamú tercetteket és világslágereket hallhat a kedves közönség tőlünk. Célunk, hogy az operett- és opera-világslágerek legismertebb dallamain keresztül kalauzoljuk el az embereket az Opera csodálatos világába.”

Képgalériánk:
Fotó: Opera Trio

A három csallóközi hölgy

Keviczky Tünde a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban végzett operaének szakon. Többször szerepelt a Pozsonyi Operastúdióban, főszerepet énekelt P. I. Csajkovszkij "Iolanta" című operájában. Énekelt a világhírű Capella Istropolitana oldalán és más szimfonikus-és népi zenekarokkal. 2011-ben került bemutatásra Karády Katalin, a végzet asszonya című önálló zenés estje. Rendszeres szereplője a hazai-és külföldi zenei fesztiváloknak. 2015-ben finalistaként végzett Milánóban a Nemzetközi Antonio Bertolini énekversenyen. Jelenleg a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola tanára. Szülővárosában, Dunaszerdahelyen több énekes mesterkurzus szervezője.

Kollár Katalin a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen szerzett tanári diplomát, a dunaszerdahelyi Szent György Kórus karnagya, hazai kulturális rendezvények, magyar nóta műsorok, operett estek állandó résztvevője. A dunaszerdahelyi énekesnő nótafelvételeit a Duna TV Kívánságkosár című műsora és a Nóta TV is sugározza. Krasznahorka büszke vára címmel közös lemezt adott ki Bokor Jánossal. A Trias Varietas együttes rendezésében operett gálák vendégénekeseként fellépett a Kassai Thália Színházban, a Váci Szimfonikusok és az Interoperett vendégeként szerepelt több felvidéki gálaműsorban. Id. Derzsi Györggyel közös nóta- és operettműsoraikról lemez jelent meg. Kollár Katalin a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola igazgatónője.

Kovács Nagy Andrea a Grázi Zeneművészeti Egyetemen szerezte meg diplomáját operaénekesi és tanári szakon. Az egyetemi évek alatt rendszeresen énekelt a grázi Operaiskola különböző operáiban. Turnézott Németországban a Bécsi Johann Strauss Operett Társulattal, ahol a legnépszerűbb színházakban énekelhetett. Az Ekecsről származó énekesnő szereplője a híres ausztriai St. Margarethen Operafesztiválnak. Az Opera Trio-n kívül is vannak itthoni fellépései, Nagymegyeren és Komáromban opera- és operett gálakoncerteken lépett fel többször is a Váci Szimfonikus zenekarral. 2013-tól a bécsi Hörbiger kórus állandó tagja.

0 HOZZÁSZÓLÁS