2022. november 3., 10:02

Django swing és tánc Dunaszerdahelyen a Canarro zenekarral

A Dunaszerdahely Táncklub magánórákon, csoportos táncoktatásokon, testtudatfejlesztő táncórákon, esküvői táncok betanításán, továbbá az argentin tangó és swing táncok oktatásán kívül élőzenés táncestet rendez. 2022. november 5-én, 19 órai kezdettel a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban a Canarro zenekar és vendégük, Steve Mitchell ad koncertet.

Utcazenészek is
A Canarro az utcán is bármikor zenél
Fotó: Lacza Gergely

A Canarro nevű formáció a Kőbányai Zenei Stúdió és a Zeneakadémia jazz tanszakának muzsikusaiból, továbbá autodidakta zenészekből verbuválódott budapesti csapat, akik kávéházak és tangó estek forgatagában találtak egymásra.

Budapestiek
A zenekar tagjai: Szakál Tamás – hegedű/ének, Soós Márton – bőgő, Jakab Viktor – gitár,  Marosi Zoltán – harmonika, Sidoo Attila – gitár
Fotó:  Archívum
Tagjai a manouche jazz művelői, melynek stílusát a világhírű szinti roma származású gitárművész, Django Reinhardt és a talán leghíresebb jazz hegedűs, az olasz származású Stéphane Grappelli alakította ki a múlt század harmincas éveiben.

Ez a gitár alapú, alapjában véve energikus és vidám, mégis lírai jazz elsősorban az akkor divatos tengerentúli swingre épül, amelyet az autentikus cigány muzsikával és a franciaországi „musette” zenével ötvöztek. A musette egy hagyományos, dudával kísért francia tánczene volt és a XIX. században vált igazán népszerűvé, majd sok elagázása nőtt ki a későbbiekben. A Canarro ezenkívül a magyar cigány- és népzenét is beleépíti muzsikájába, továbbá a 30-as és 40-es évek ismertebb magyar filmzenéiből, sanzonjaiból is szívesen mazsolázik koncertjein. Ez az a muzsika, amely

nagyszerű élményt nyújt a táncolni, a gyertyafénynél élő zenét hallgatni, a dalok között hangosan tapsolni és az est folyamán sokat koccintani vágyóknak egyaránt.”

Kapunyitás: 18:30

Az estet követően a közönség tagjai lindy hop gyorstalpalón vehetnek részt. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.

Jó buli lesz
Fotó:  Archívum
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.