Dal a turulmadárról: Trianon emléknapján búsan szól a magyar nóta - VIDEÓVAL

2020. június 4., 15:33
Horváth Szomolai Andrea

Csodálatos módon dolgozott fel egy népszerű magyar nótát a mátyusföldi nótaénekes, Szlezák Erika. A Dal a turulmadárról című nóta méltón képviseli a műfajt a Nemzeti Összetartozás napján. A videóklipet a mátyusföldi régióban forgatták, feltűnik az alsószeli turulmadár emlékmű, a tallósi vízimalom és a nagyfödémesi tájház is.

A magyar nóta az a zenei műfaj, ami mindig képes könnyeket csalni a daloskedvű közönség szemébe. A nemzeti emlékünnepeken vagy gyásznapokon pedig különösen nagy hatást tud gyakorolni az érzékenyebb hangulatba kerülő közönségre. A mátyusföldi énekesnő, Szlezák Erika előadásában elérzékenyítően hat a Dal a turulmadárról című nóta kiváltképp a Nemzeti Összetartozás emléknapján.

Szlezák Erika, a nagyfödémesi énekesnő, a valamikori Magnólia Trió oszlopos tagja elmondta portálunknak, régóta tervezte énekes társával, Cséfalvay Zsolttal egy videoklip forgatását, de a sors úgy hozta, hogy a Dal a turulmadárról című nótáról egyedül készített videóanyagot.

A klip helyszíneinek kiválasztásakor fontos szempont volt számára, hogy megjelenjen az ősi madár szimbólum, és hogy a nótaszóhoz illő, méltó hátteret találjanak.

Végül az alsószeli turulmadár szobornál, a tallósi vízimalomnál és a nagyfödémesi tájházban forgott a kamera és csendült fel  bús, szívet szaggató énekszó.

Erika nevetve mesélt, hogy nagyon jó érzés volt számára, amikor Alsószeliben az emberek megálltak, leszálltak a biciklijeikről és hallgatták a nótaszót.

A Dal a turulmadárról magyar nótát Erika már régóta szerette volna megtanulni a hazafias szólam és a mondanivaló miatt. Szeredy Krisztina, énekművész, operaénekes, énektanár segítségével sikerült is magas színvonalra emelnie az előadást.

Szívem egészében magyar vagyok és ez a dal olyan, mintha pont Trianonról szólna. De lesz még magyar nyár, lesz még magyar kikelet”

– véli Erika.

Kövesse facebook oldalunkat is!