2019. október 3., 13:37

Az 5. Könnyűzenei Szemle a Múzsában - VIDEÓ

A Kárpát-medencei "Öröm a zene" elnevezésű tehetséggondozó program felvidéki fordulóját ötödik alkalommal szervezte meg a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete. A versennyel egybekötött seregszemle helyszíne ezúttal a vásárúti kultúrház volt. Az idei döntősök Lukanényéről, Léváról, Rozsnyóról, Ebedről, Farkasdról, Dunaszerdahelyről és Jókáról érkeztek, de nemcsak földrajzilag volt színes a paletta, hanem zeneileg is nagyon erős volt a mezőny.

A verseny zsűrijében magyarországi és felvidéki zsűritagok is helyet kaptak. A zenekarok stúdiófelvételt, médiaszerpelést, fellépési lehetőséget és gitártáborban való részvételt is nyerhettek. Az első helyezettet a szakmai zsűri a budapesti döntőbe juttatta, ahol a fődíj 3 millió forint (1 millió forint értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott 2 millió forint támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videóklip készítésre fordíthat). A győztes a rozsnyói HoryZone zenekar lett, akik az egyedi hangzásnak és szövegnek köszönhetően vitték el a fődíjat.
Az eseményen a Múzsa stábja is forgatott, a helyszínen készített összefoglalónkat az alábbi videóban tekinthetik meg. Nézzék velünk!

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.