2020. szeptember 21., 14:02

2020-ban is Magyar Dal Napja – KÉPGALÉRIÁVAL

A Magyar Dal Napját Presser Gábor ötlete nyomán Dunaszerdahelyen is évente megrendezi a Musicorum polgári társulás. Idén a koronavírus-járvány ellenére sem merült feledésbe a rendezvény, így szervezték meg a 3. Magyar Dal Napját a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti térre.

Médialapozó
Fotó: Reczai Lilla

Bertók Tóth Katalin és Bertók István szervezésében újra felcsendültek a legismertebb (illetve kevésbé ismert) magyar dallamok, amelyek a magyar kultúra részét képezik. A rendezvény célja, hogy a magyar zenét méltóképpen megünnepelje a közönség és természetesen a fellépő zenekarok, előadóművészek.

3. Magyar Dal Napja-Dsz
Fotó:  Reczai Lilla
Bertók Tóth Katalin megnyitója

A rendezvényt Bertók Tóth Katalin nyitotta meg, aki elmondta, hogy a Magyar Dal Napja lehetőséget kínál a magyar dalkincs értékeinek bemutatására. A Musicorum polgári társulás fő célja pedig a Szlovákia területén élő nemzeti kisebbségek közösségi életének támogatása, fejlesztése és megszervezése.

3. Magyar Dal Napja-Dsz
Fotó:  Reczai Lilla
A közönség

Az idei esemény programján a Glamour zenekar nyújtott felejthetetlen, interaktív szórakozást a legkisebbeknek, utánuk a Black & White zenekar következett, ismert magyar dalokat játszottak a közönségnek, az est fénypontja pedig Bertók István, Vadkerti Imre és Sipos Dávid triója volt.

3. Magyar Dal Napja-Dsz
Fotó:  Reczai Lilla
Bertók István, Vadkerti Imre és Sipos Dávid triója

A kulturális rendezvényt Dunaszerdahely Város támogatásával jött létre.

+12 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.