Moldva, Kalotaszeg és Komárom egy helyen, egy időben

2020. szeptember 7., 20:14
ma7 Tóth Tünde

Moldvai és kalotaszegi táncoktól volt hangos a komáromi Európa-udvar. 10 éves jubileumát ünnepelték annak, hogy a kettészelt városban elkezdődtek a táncházas rendezvények.   

Videó: ma7, múzsa

Különleges hangulat uralkodik minden egyes táncházon. Mindenki eggyé válik arra a pár órára. Nincsenek különbségek, nincs alá és fölérendeltség. Mindenki ugyanazért van ott: jól érezni magát. 

,A táncházban az a jó, hogy sosem lehetsz 10 percnél tovább egyedül, mert valaki mindig szól hozzád, még ha teljesen egyedül is érkeztél.''

- mondja Szendi Róbert néptáncos, aki moldvai tánclépéseket mutatott a kellemes késő nyári estén. 


A táncház előtt kedvcsinálóként a Folkkvartett zenekar varázsolt ízelítőt saját zenei felfogásából. Hanusz Zoltán, a zenekar megalapítója elmondta, nem a megszokott módon állnak a zenéhez. Kifejezte továbbá háláját mindazoknak, akik ezalatt a 10 év alatt támogatói, segítői voltak a táncházaknak.  Majd a Folkkvartett a talpalávalót is húzta naplemente után a Ladányi Ferenc és barátai formációval egyetemben. 


Ellenállhatatlan dallamok, szemmel látható önfeledtség és hihetetlen egység uralkodott abban a pár órában a Borozó előtt. Jó volt ott lenni, nézze velünk az ízelítőt! 

Múzsa