Jubileumi művésztelep az elvonulás jegyében Somorján

2020. augusztus 29., 13:00
ma7 Patócs Diana

Idén immár tizedik alkalommal szervezték meg Somorján a Dunart.com elnevezésű nemzetközi művésztelepet, amelyre a világ minden tájáról érkeztek művészek, hogy több napon keresztül, közösen adják át magukat az alkotás örömének. A művésztelepen készült alkotásokból a somorjai Városi Művelődési Központban nyílt kiállítás, amelyre a Ma7 médiacsalád Múzsa című műsorának a stábja is kilátogatott. Tartsanak velünk!

A Dunart.com művésztelep értékteremtőnek számít Somorja életében, hiszen azon túl, hogy ez a város első nemzetközi művésztelepe, legfőbb célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a művésztársadalom tehetséges hazai és külföldi, szakmailag elismert és feltörekvő fiatal képzőművészei között.

Mayer Éva, a művésztelep vezetője, elmondta, hogy minden évben más, általában szakrális vonzatú témát járnak körbe a meghívott alkotók, idén a kontempláció (elvonulás) témájában kellett alkotniuk a művészeknek, amely nem is lehetett volna találóbb ebben a bizonytalan, pandémiás időszakban.

A résztvevők a művésztelep ideje alatt ugyanazon helyiségben alkottak, így egymásra is hatással voltak. A közös alkotás során olyan művek születtek, amelyek más körülmények között talán sosem jöhettek volna létre.

A somorjai Városi Művelődési Központban tartott kiállításmegnyitóra mi is kilátogattunk, tartsanak velünk és tekintsék meg a káprázatok alkotásokat!

Múzsa